Съд в Москва отхвърли жалба на лишения от свобода руски

...
Съд в Москва отхвърли жалба на лишения от свобода руски
Коментари Харесай

Руски съд отказа да освободи предсрочно Навални заради заболяването му

Съд в Москва отхвърли тъжба на ограничения от независимост съветски опозиционен водач Алексей Навални за предварително освобождение по здравословни аргументи, откакто той ненадейно се разболя в ареста през уикенда и беше незабавно откаран в болница за лекуване, съобщи Ройтерс във вторник.

Навални беше наказан предходната седмица на 30 дни отнемане от независимост за това, че е призовавал хората да вземат участие в забранен от управляващите опозиционен митинг. Той беше признат в болница в неделя и изписан на идващия ден.

Навални споделя, че може да е бил токсичен. Това съмнение се споделя от неговия юрист и персоналния му доктор.

Адвокатът на Навални изиска съдът да освободи предварително опозиционния водач по здравословни аргументи. Според юриста килията, в която е държан клиентът му, наподобява е източник на загадъчната му болест.

Същевременно съветската основна прокуратура прикани да се реагира сурово против неразрешени демонстрации, до момента в който опозицията договаря с управляващите за образуване на ново събиране, с цел да упорства за допускане на нейните представители до локалните избори през септември, съобщи Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР