Съд в Малага определи ефективна присъда от две години лишаване

...
Съд в Малага определи ефективна присъда от две години лишаване
Коментари Харесай

Осъдиха младеж на 2 г. затвор, оказал помощ на жена при нападение

Съд в Малага дефинира ефикасна присъда от две години отнемане от независимост на юноша, който при опит да помогне на жена, нападната от нарушители, е умъртвил единия от тях.

Въпросният случай е станал през 2015 година, когато в ранните зори дамата, до момента в който се е прибирала от работа, е била пресрещната от двама мъже, които я повалили на земята и ѝ отмъкнали чантата. В оня миг оттова минал и младежът, който станал очевидец на обира и хукнал да догонва единия от двамата нападатели, който бил отмъкнал дамската чанта. Когато го настигнал, двамата се сбили и в следствие от нанесения му побой нападателят изгубил равновесие и паднал на земята. Заради мощния удар при рухването си мъжът получил мозъчен кръвоизлив и няколко дни по-късно умрял в болничното заведение.

Въпреки тезата на отбраната, че обвиненият се е притекъл на помощ на жена и е върнал това, което е било отнето от нея по принудителен метод, съдът отхвърли да преразгледа решението си и дефинира 2-годишната присъда, като с изключение на нея момчето е задължено да заплати обезщетение в размер на 178 000 евро на роднините на починалия.

Младежът разполага с 15-дневен период, в който непринудено да влезе в пандиза, или в противоположен случай ще бъде наведен със заповед, осведоми ''La Vanguardia''.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР