Съд в Лондон издаде заповед за екстрадирането на Джулиан Асанж

...
Съд в Лондон издаде заповед за екстрадирането на Джулиан Асанж
Коментари Харесай

Лондонски съд даде зелена светлина за екстрадирането на Асанж в САЩ |

Съд в Лондон издаде заповед за изгонването на Джулиан Асанж в Съединени американски щати, оповестява Russia Today.

Така роденият в Австралия създател на скандалния уебсайт „ Уикилийкс “ е заплашен от ефикасна доживотна присъда на американска земя, в случай че вътрешния министър Прити Пател подпише документа.

Съдът в Уестминстър анулира предходно решение на правосъдна инстанция, което не позволи екстрадицията на Асанж в Съединени американски щати. Причина за отхвърли беше влошеното му психологично здраве и неприятните условия в американските затвори с оптималната сигурност.

В Съединени американски щати на Асанж са повдигнати 18 обвинявания и той може да бъде наказан на 175 година затвор. Юристи, настоящи от името на американските управляващи, обявиха пред апелативния съд преди време, че решението на съда от по-долна инстанция, с което настояването за изгонването на Асанж бе отхвърлено, е погрешно.

Според тях аргументът, че Асанж не може да бъде екстрадиран, тъй като има душевен проблеми, не е задоволителен, с цел да не бъде изправен пред американското правораздаване. Именно този мотив стана обект на обжалване от Съединени американски щати пред апелативния съд. Американската страна слага под подозрение изказванията, че има заплаха Асанж да се самоубие, въз основа на които през януари м.г. бе отказано неговото изгонване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР