Съд в Китай осъди 10 души на смърт, предимно за

...
Съд в Китай осъди 10 души на смърт, предимно за
Коментари Харесай

Екзекутираха 10 души пред хиляди хора на стадион в Китай

Съд в Китай осъди 10 души на гибел, най-вече за закононарушения, свързани с опиати, пред хиляди хора на стадион преди да бъдат отведени за екзекуция, написа английското издание " Гардиън ", съобщи Българска национална телевизия.

Te са екзекутирани незабавно след произнасянето на присъдите в префектурата Люфен в южната провинция Гуандун (Кантон), която е на 160 километра от Хонконг, заяви държавна медия.

Седем души са наказани за закононарушения, свързани с опиати, а останалите за ликвидиране и обир.

Четири дни преди правосъдното съвещание локалните поданици са поканени да участват, като формалното известие е публикувано в обществените мрежи.

Обвинените били докарани на стадиона с коли на полицията с пуснати сирени. Всеки един от упрекнатите бил защитаван от четирима служители на реда, носещи слънчеви очила.

Един по един обвинените били изкарвани на пистата на стадиона, където пред тях на огромна сцена съдът произнасял присъдите. Хиляди са участвали на процеса, като се популяризира информация, че и доста възпитаници с униформите са били на стадиона.

Освен запълнените места по стадиона, имало е и аудитория на терена, като някои са снимали процеса с телефоните си.

Китай прави най-вече изтезания на година спрямо другите страни по света. По неофициални данни през предходната година в Китай са екзекутирани към 2 000 души.

Преди пет месеца 8 души бяха наказани на гибел за опиати по време на сходен обществен развой в Люфен. През 2014 година се организира акция в Люфен с 3000 служители на реда, при която бяха арестувани 182 души и бяха иззети 3 тона метамфетамин. Около 7 000 души следиха развой против 55 души през 2014 година, като минимум един човек беше наказан на гибел.

Но като цяло обществените процеси в Китай са необичайност.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР