Съд в Киев освободи под гаранция заподозрян в разследването на

...
Съд в Киев освободи под гаранция заподозрян в разследването на
Коментари Харесай

Украински съд пусна под гаранция заподозрян за свалянето на полет МН17

Съд в Киев освободи под гаранция обвинен в следствието на свалянето през 2014 година на малайзийския пътнически аероплан над Източна Украйна, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

В тази злополука бяха убити всичките 298 души на борда на полет МН17.

Апелативният съд в Киев освободи под гаранция украинския жител Володимир Цемах в подмяна на обещанието му да не се укрива и да се явява в съда за гледанията на делото му по обвиняване в тероризъм.

Цемах е бил пълководец на противовъздушната защита на сепаратистите в региона на Източна Украйна, където беше свален малайзийският Боинг от съветска ракета.

Според непотвърдени медийни известия Цемах е в листата на пленници, които Русия желае да бъдат разменени против редица украинци, арестувани в затвори в Русия, в това число 24 моряци, пленени край Крим през ноември.

В оповестено през вчерашния ден писмо 40 европейски депутати приканиха украинския президент Володимир Зеленски да не предава Цемах на Русия. Във вторник холандските проверяващи на свалянето на полет МН17 показаха желанието той да остане в Украйна за разпит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР