Съд в източната испанска провинция Арагон осъди регионалното правителство за

...
Съд в източната испанска провинция Арагон осъди регионалното правителство за
Коментари Харесай

Местните власти в Арагон осъдени, защото не са се погрижили за защитата на медиците от COVID-19

Съд в източната испанска провинция Арагон осъди районното държавно управление за това, че не е предоставило на здравните служащи защитни средства, които да употребяват при лекуване на инфектирани с ковид, съобщи БГНЕС.
Това е първата сходна присъда в Испания, една от най-засегнатите от пандемията страни. На Иберийския полуостров през последните три месеца от ковид се заразиха над 50 000 здравни служащи. Един от всеки пет души с ковид е доктор или здравна сестра.
Съдът реши, че управляващите на Арагон са заплашили здравето и живота на здравните служащи и разпореди всички публични и частни медицински заведения да бъдат оборудвани с нужното съоръжение.
Присъдата, в която не се загатват финансови обезщетения или други санкции за виновните, е постановена, откакто делото беше заведено от профсъюз.
" Това е алегорично решение, което удостоверява, че държавното управление не е изпълнило задължението си ", съобщи водачът на синдиката Леандро Каталин.
Представителка на районното държавно управление съобщи, че съдът е разпоредил на всички способени органи да се оборудват със защитни материали, " което и се прави ". " Досега сме го правили в сходство с нашите благоприятни условия ", сподели тя.
По време на процеса управляващите на Арагон твърдяха, че лявоцентристкото испанско държавно управление в Мадрид е отговорно за неналичието на защитно съоръжение, само че съдията съобщи, че отговорността е на самостоятелното държавно управление.
Когато вирусът избухна в Испания в края на февруари, медиците трябваше да се защитят с спонтанни материали, по тази причина в обществените медии се появиха фотоси, на които се виждат санитарни служащи, които се пазят с торби за отпадък.
Още: " Държавата призна за комплициране с данните за ковид и математиката отново не е напълно ясна "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР