Съд в иракската столица Багдад осъди руски гражданин на смърт

...
Съд в иракската столица Багдад осъди руски гражданин на смърт
Коментари Харесай

Ирак осъди на смърт руснак заради връзки с Ислямска държава

Съд в иракската столица Багдад осъди съветски жител на гибел посредством обесване поради участието му в терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), оповестява " Асошиейтед прес ".

Мъжът е бил задържан, откакто иракските сили изтласкаха терористите от западната половина на град Мосул, се прецизира в изказване на съда. Битката за западната част на Мосул беше втората фаза на интервенцията за отвоюването на втория по величина иракски град от ДАЕШ, която стартира през октомври предходната година и завърши през юли.

Руснакът е бил съден по иракския закон за битка с тероризма и е признал, че е правил " терористични интервенции " против иракските сили за сигурност от 2015 година насам.

По-рано тази седмица иракските сили оповестиха, че държат повече от 1300 задгранични дами и деца от 14 страни в бежански лагер в северната част на Ирак. Граждани на 14 страни се предадоха на кюрдските сили в края на август, откакто иракската атака прогони терористичната формация от северния град Тал Афар, покрай Мосул.

На дамите и децата няма да им бъдат повдигани престъпни обвинявания и евентуално ще бъдат депортирани в родните си страни.

През 2016 година иракският министър председател Хайдер ал Абади се опита да форсира смъртните присъди, до момента в който неговото държавно управление беше изправено пред възходящи антиправителствени митинги, настояващи за промени.

Организация на обединените нации обаче предизвести, че това ще докара до " груби, необратими правосъдни неточности... поради слабостите на иракската правосъдна система ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР