Съд в Илинойс забрани на бившия президент на САЩ Доналд

...
Съд в Илинойс забрани на бившия президент на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Илинойс дисквалифицира Тръмп от участие на първичните избори в щата

Съд в Илинойс забрани на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да взе участие в първичните избори на Републиканската партия в този щат, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Забраната бе наложена поради хипотетичната роля на Тръмп в щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година Влизането в действие на решението обаче беше отсрочено с оглед опцията на някогашния президент да апелира.

Съдът реши, че Тръмп би трябвало да бъде дисквалифициран от присъединяване в първичните избори на републиканците на 19 март поради това, че е взел участие в протест.

Изходът от делото в Илинойс и от сходни каузи в други щати евентуално ще бъде решен от Върховния съд на Съединени американски щати, който на 8 февруари прегледа причините " за " и " срещу " присъединяване на Тръмп в изборната конкуренция.

Говорител на предизборната акция на Тръмп съобщи, че правосъдното решение в Илинойс " е противоконституционно решение, което скоро ще бъде обжалвано ".

Подобни решения бяха постановени по-рано в щатите Колорадо и Мейн. Тръмп апелира.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР