Съд в германската провинция Шлезвиг-Холщайн реши, че уволненият каталунски премиер

...
Съд в германската провинция Шлезвиг-Холщайн реши, че уволненият каталунски премиер
Коментари Харесай

Берлин може да екстрадира Пучдемон само заради злоупотреба с държавни средства

Съд в немската провинция Шлезвиг-Холщайн реши, че уволненият каталунски министър председател Карлес Пучдемон може да бъде екстрадиран в Испания, само че не по обвиняванията в протест и подстрекаване към безредици, за които испанската прокуратура искаше наказване в размер на десетки години затвор, заяви немската социална телевизия ZDF.

Не е издадена заповед за ареста му, тъй че той ще остане на независимост до извършване на решението. На 5 април немското правораздаване реши, че той няма да изчака решението в ареста, и от този момент някогашният министър председател живее в Берлин. Според ZDF магистратите са сметнали обвиняването в протест за " безпричинно ".

Предстои прокуратурата, която поддържаше обвиняването в протест, да подпише окончателното решение за предаването му на испанските управляващи.

Испански арбитър издаде заповед за ареста на Пучдемон още откакто той не се яви в следствието поради следствието за протест и подстрекаване към безредици, обвързвано с акцията за обособяване на Испания предходната есен.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР