Съд в Брюксел промени мярката за неотклонение на обвинената в

...
Съд в Брюксел промени мярката за неотклонение на обвинената в
Коментари Харесай

Съдът в Брюксел промени мярката на Ева Кайли в домашен арест

Съд в Брюксел промени мярката за неотклонение на упрекнатата в корупция и търговия с въздействие Ева Кайли, която е някогашен зам.-председател на Европейския парламент от групата на социалистите и демократите. Ева Кайли беше в пандиза пет месеца, в този момент тя може да го напусне и остава под домакински арест с електронна гривна за следене.

Адвокатът на някогашния гръцки евродепутат изиска през февруари смяна на мярката, с цел да може Кайли да се грижи за детето си.

Ева Кайли една от основните фигури в така наречен Катаргейт - следствие на федералната прокуратура на Белгия за корупция и търговия с въздействие от страна на Катар и Мароко. Разследването раздруса Европейския парламент - с изключение на Кайли забъркани се оказаха и други евродепутати от групата на социалистите.

Кайли беше задържана на 9 декември 2022 година дружно с колегата си - италианеца Франческо Джорджи. Домът и беше обискиран и от него бяха конфискувани големи суми пари. Бащата на обвинената също беше арестуван в брюкселски хотел с куфар с към 300 000 евро.

Кайли остава под домакински арест с електронна гривна за следене, до момента в който тече следствието, а по-късно и делото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР