Съд в Белгия наложи тежка глоба на бившия крал Албер

...
Съд в Белгия наложи тежка глоба на бившия крал Албер
Коментари Харесай

Бившият крал на Белгия не иска да даде тест за бащинство, грози го сериозна глоба

Съд в Белгия наложи тежка санкция на някогашния крал Албер II, който отхвърля да се подложи на тест за бащинство, написа БГНЕС по информация на Deutsche Welle.
Албер II ще би трябвало да заплаща по 5000 евро всеки ден, до момента в който не се съгласи на ДНК проучване.
Тестът за бащинство се постанова, тъй като белгийска художничка, израснала в едно от най-богатите фамилии в страната, уточни Албер II като същинския ѝ татко. На първа инстанция съдът реши, че Албер II би трябвало да си направи ДНК тест, с цел да бъде решен въпросът.
Бившият крал, който през 2013 година абдикира в интерес на сина си Филип, апелира решението на съда. Апелативният съд в Брюксел не почете жалбата на Албер II и разпореди благородникът да даде ДНК проба в наличието на чиновник от съда. Съдията разпореди и, за всеки ден, в който Албер II заобикаля теста, да заплаща по 5000 евро на тъжителката - 51-годишната Делфине Боел. Албер II още веднъж отхвърли и разгласи, че ще се опита да апелира решението във Върховния съд на Белгия.
За аферата се разбра от книга на брачната половинка на кралица Паола, брачната половинка на някогашния монарх. Тя написа през 1999 година, че Албер II е имал дете от друга жена, до момента в който са били женени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР