Съд в Анкара наложи тежки присъди затвор на двама мъже,

...
Съд в Анкара наложи тежки присъди затвор на двама мъже,
Коментари Харесай

Доживотен затвор за турски бизнесмен, изнасилил и убил студентка

Съд в Анкара наложи тежки присъди затвор на двама мъже, приети за отговорни за ликвидиране и обезчестяване на студентката Шубе Чет, оповестява Агенция Франс Прес, като напомня, че убийството на младата жена потресе Турция.

Чагатай Аксу, предприемач, който бил назначил младата жена за асистентка, а по-късно я уволнил, е наказан на пожизнен затвор за съзнателно ликвидиране и обезчестяване, предава Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Другият обвинен - Берк Аканд, бе наказан на над 18 години затвор за това, че е оказал помощ на Аксу при осъществяване на закононарушението.
През май 2018 година тялото на 23-годишната студентка Шуле Чет бе открито до постройка в първокласен квартал на Анкара след рухване от 20-ия етаж, където се е намирал офисът на Аксу. Двамата обвинени настояват, че младата жена се е самоубила.

Турският управляващи в началото също дефинираха гибелта на Чет като самоубийство. Но под натиска на околните и на организации за отбрана на правата на дамите бе подхванато следствие за ликвидиране.

Според турските медии отчетът от аутопсията сочи, че студентката е била подложена на полово принуждение преди гибелта си и следи от ДНК на единия от двамата мъже са открити под ноктите й.

Освен това, съгласно медиите, Шуле Чет е изпратила няколко часа преди гибелта си известие по телефона на другарка, в което е написала, че е е била наложително арестувана.

Вестниците в Турция всекидневно оповестяват за ликвидиране на жена, осъществено от мъж, най-често от нейния брачен партньор или някогашен брачен партньор.
Общо 390 дами са били убити в Турция от началото на годината, съгласно организацията за отбрана на правата на дамите " Ние ще спрем убийствата на дами ".

Асоцииации упрекват постоянно турските управляващи, че не вземат задоволително ограничения, с цел да предотвратят тези убийства. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР