Съд, открит край Чипровци и свързан с благородническия род Шонборн

...
Съд, открит край Чипровци и свързан с благородническия род Шонборн
Коментари Харесай

Историческият музей в Монтана с нова постоянна експозиция

Съд, открит край Чипровци и обвързван с благородническия жанр Шонборн края на XVII - началото на XVIII век, ограничения и теглилки от І и VІ век, пособия за образование по калиграфия, две икони на поп Пунчо от село Мокреш – това са някои от артефактите, които могат да бъдат видени в експозиционната постройка на Регионалния исторически музей в Монтана.
Днес тя отвори порти за гости, след главен вътрешен и външен ремонт по план „ Красива България” в края на 2016 година. През 2017 година трите зали бяха преоборудвани и с нови витрини. В тях в последователен ред са подредени предмети, датирани от кменно-медната ера до наши дни.
Официалното разкриване се организира в наличието на доста младежи, представители на културни институции, общественици и публицисти. Експозицията бе показана от новия шеф на районния музей Ваня Иванова.
Кметът на Монтана Златко Живков изрази насладата си от това, че вижда толкоз младежи в залите и ги прикани да идват по-често. Пред тях той разгласи главните събития от културния календар идните три месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР