Съд остави в ареста Лиляна Деянова, известна и като певицата

...
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста певицата Лилана и съдружника й

Съд остави в ареста Лиляна Деянова, известна и като певицата ЛиЛана. Задържан остава и Мартин Димитров, а братът на ЛиЛана - Александър Деянов е пуснат против 100 000 лева гаранция. Това реши в неделя, малко преди среднощ, профилираният съд.
" Съдът счете, че по отношение на Мартин Димитров - началник на ОПГ, Лиляна Деянова и Александър Деянов - участници, е налице обосновано съмнение за авторството на действията, за които са им повдигнати обвинявания, което се извежда от пояснения на обвинено лице по делото, разпити на очевидци, претърсвания и изземвания от офиса, употребен от обвинените лица, както и съдебно-техническа почеркова експертиза ", показва в претекстовете си арбитър Силвия Русева.

Съдът приема и, че по отношение на обвинените Мартин Димитров и Лиляна Деянова е налице заплаха от осъществяване на закононарушение, с оглед тежестта на обвиняванията, която обаче, от доказателствата по делото и разпитите на очевидците, не е налична за обвинения Александър Деянов.

Ето за какво съдът взема мярка за неотклонение “Задържане под стража” по отношение на Мартин Димитров и Лиляна Деянова и “Гаранция в пари” в размер на 100 000 лева по отношение на Александър Деянов. В случай на тъжба и митинг, делото е планувано пред АСНС за 30.04.2020г. от 10:00 часа, написаха в публично известие от профилирания съд.

Часове по-рано държавното обвиняване изиска съдът да наложи непрекъснат арест на певицата ЛиЛана (Лиляна Деянова) поради обвинявания, че е част от група за злоупотреби с евросредства. Заедно с нея са упрекнати още четирима, сред които и брат й, бийт боксърът SkilleR (Александър Деянов). Двама от тях са пуснати под гаранция, заяви прокуратурата, без да прецизира размера на гаранциите. За брата и сестрата, като и за още един обвинен - Мартин Димитров, беше пожелан непрекъснат арест.

Прокуратурата заяви, че в събота е задържала и обвинила петима за присъединяване в проведена незаконна група за нелегално асимилиране на европейски средства по стратегия " Иновации и конкурентоспособност “. При акцията са конфискувани сървъри, компютри и други доказателства за незаконната активност, гласи известието. Кухи компании са купували софтуерен артикул с европейски средства.

Според събраните доказателства групата е работила от 2016 година Няколко компании, следени от нея (повечето от които без действителна стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на еднакъв програмен продукт от юридическо лице, записано в чужбина - което също не е осъществявало комерсиална активност. Реално софтуерът е бил добит с финансиране по европрограмата от настоящо българско сдружение, което го е предоставило за " прилагане " на разследваните компании.

Според Би Ти Ви е претърсена IT компания в София, в която певицата е била съучастник. Случаят е бил доказан от нейния юрист Николай Хаджигенов, твърди малкия екран. И добавя, че прокуратурата ревизира и дали певицата е обвързвана по някакъв метод с Васил Божков. Бизнесменът е упрекнат задочно като началник на проведена незаконна група и сега се намира в ОАЕ, откъдето българските управляващи го желаят публично.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР