Съчинението с елементи на разсъждение на Радосвета Василева за смелия“

...
Съчинението с елементи на разсъждение на Радосвета Василева за смелия“
Коментари Харесай

Дъщерята на Цветан Василев потвърди връзката между банкера-беглец и председателя на ВКС

Съчинението с детайли на размишление на Радосвета Василева за „ смелия “ арбитър Панов.
Австрийският публицист Оливър Гримм, до момента в който рецитира „ опорките “ на банкера-беглец в Брюксел
Олигархията започва акция против предварителното преустановяване на мандата на ръководителя на Върховен касационен съд

В одиозен комплот замесиха Европейската комисия укриващият се от българските правоохранителни институции фараон Цветан Василев и личната му щерка – Радосвета. Благодарение на финансовите запаси от източената Корпоративна комерсиална банка, безспирно дирижирайки всевъзможни “активни мероприятия ”, главно у нас, само че явно даже и в Брюксел, този път Василеви паднаха жертви на личната си самоувереност и нанесоха съществени вреди върху имиджа на така наречен “съдия №1 ”. Потвърдена бе от дълго време подозираната връзка сред банкера-беглец и ръководителя на Върховния касационен съд. Нещо повече, Лозан Панов, който управлява последната правосъдна инстанция, пред която рано или късно ще се гледа делото против Цветан Василев, се снабди със бранител в лицето точно на главния обвиняем за банкрута на КТБ.
 1-lozan  2-vasilevi  3-oliver  4-vyoruva  5-boec  6-suchinenie-1
Изпаднали в невъзможност, притиснати от нови следствия на сръбски и австрийски прокурори, Цветан Василев, брачната половинка и щерка му не стопират да фабрикуват компромати, “фалшиви вести ” и операции, които би трябвало да ги показват като “жертви ”. Вече над две години с производството на откровени неистини интензивно се е заела и дъщерята на източилия над 4,5 милиарда лева от КТБ някогашен мажоритарен притежател – Радосвета Василева.

На 11 юли 2018 година в малко известна платформа за интернет блогъри (предимно от немскоезични държави), дъщерята на банкера-беглец разгласява текст на британски език, чиято форма мъчно може да се дефинира като коментар или разбор, тъй като повече наподобява на чернова на съчинение с детайли на размишление на несъвършен възпитаник в 8-ми клас. Същата обява ще се появи и на български език шест дни по-късно – на 17 юли 2018 година в съществуващия само с цел да пропагандира ползите на фараона от Белград уебсайт “Фрог нюз ”.

И на двете места създателят пропуща да посочи, че в действителност е щерка на главния обвиняем в най-големия правосъден развой в България за последните 30-години. За сметка на това (случайно или не), титулува Лозан Панов като “президентът на Върховен касационен съд ”. Само тази очеизвадна неточност, позволена още при започване на текста, е задоволителна, с цел да откаже всеки уважаващ себе си четец, да губи скъпо време с писанията на Радосвета Василева. Текстът на дъщерята на Цветан Василев обаче, става известно, съдържа директно доказателство за връзката на подсъдимия фараон с ръководителя на Върховен касационен съд.

Как другояче да си разбираем, че Василева счита Панов за “смел арбитър ”, който безусловно рискувал живота си. Дъщерята на банкрутиралия банкер засяга злополуката край Южния парк в края на 2014 година, когато съветски жител блъсна правещия утринния си крос Лозан Панов. Инцидентът стана причина тогавашният арбитър от Върховния административен съд, даже за малко, да се откаже от присъединяване в процедурата по желание на “съдия №1 ”. И до момента в който за Панов Радосвета Василева не пести суперлативи, то обект на грозни внушения и лъжи, са държавните обвинители, дръзнали да изправят пред съда татко й, който в действителност финансира публикуването на съчиненията на щерка си.

Радосвета Василева написа публикацията си, тъй като била предизвикана от изявление на Лозан Панов от 29 май 2018 година при връчването на особено основаните за задачата награди на несъществуващата в правния мир организация “Правосъдие за всеки ”. Без да е ясно по какъв начин бе финансирано наемането на залата в 5-звездния хотел “Балкан ” в София, професионални протестъри застанаха един до друг с обслужващи ползите на Цветан Василев наемници, като Георги Георгиев от така наречен Сдружение “Боец ”, с цел да наградят дружно Лозан Панов. И в случай че тогава връзката Василев-Панов минаваше през Георгиев, то Радосвета Василева в този момент я прави директна. В обявата си дъщерята на укриващия се от българското правораздаване фараон цитира Лозан Панов от въпросното събитие и съответно недоволството на ръководителя на Върховен касационен съд, че “семейството му е подложено на тормоз, тъй като не се съгласява да извърши заповедите на изпълнителната власт ”.

От Белград до Брюксел

Пет дни откакто писаното в Белград съчинение на Радосвета Василева е оповестено в малко прочут уебсайт за блогъри и ден преди да бъде препечатано в уебсайт, действителен с цел да нападна неуместните на Цветан Василев магистрати, политици и общественици, същият този откъс с “подложеното на тормоз семейство на Лозан Панов ” бива изречен не къде да е, а в постройката на Европейската комисия Берлемон.

На 16 юли 2018 година европейският комисар по въпросите на правораздаването, отбрана на потребителите и равенството сред половете Вера Юрова се оказва въвлечена в одиозен комплот. По време на брифинг за публицисти, кореспондентът на австрийското издание “Ди Пресе ” в Брюксел Оливър Гримм насочва въпрос към еврокомисаря, обвързван със скорошното уволняване на румънската прокурорка Лаура Кьовеши, с правосъдната промяна в Полша, както и с недоволството на Лозан Панов (без да е упоменат поименно). Опитният еврокомисар съумява да излезе от обстановката, като дава да се разбере, че Европейската комисия няма наблюдения в твърдяната посока. Преведено от езика на дипломацията, това ще рече, че внушения за оказван напън над ръководителя на Върховен касационен съд на България най-меко казано не дават отговор на истината.

У нас думите на Юрова, несъмнено, биват тотално изопачени, като “заслуга ” за това имат две медии – БНР и издаваният от подсъдимия Огнян Донев уебсайт “Клуб Зет ” и това надалеч не е инцидентно. Кореспондентът на държавното радио в Брюксел Ангелина Пискова прокарва “фалшивата вест ” за политически напън над Лозан Панов, като твърди, че Юрова дала обещание да направи инспекция. Съпругът на Пискова – Момчил Инджов, работи в другата медия, която първа оповестява “новината ” – уеб сайтът “Клуб Зет ”. За всеки посланик е известно, че в случай че имаше най-малко доза истина в твърдяното от Радосвета Василева, мултиплицирано от Оливър Гримм и така нататък, то Европейска комисия от дълго време щеше да е наясно с това.

Самият Лозан Панов не пропуща да се възползва от “активното мероприятие ”, спретнато от дъщерята на Цветан Василев и прокарано през “чуждестранен публицист ”. На 17 юли 2018 година, откакто от дълги месеци не е дефилирал за комфортни журналистически въпроси пред асансьора на Висшия правосъден съвет, Лозан Панов не пропуща да разяснява питането и отговора на Вера Юрова. На комфортно подадения въпрос – дали “заплахите ” се отнасят до него и фамилията му, Панов “самодоволно ” разяснява – “защо в България не го питали сходни въпроси? ”. Председателят на Върховен касационен съд наподобява няма никакви терзания, че му адвокатстват бегълци от правораздаването или провалени политически марионетки, които в последните дни през “културни ” изявленията и “екипни ” дописки, издадоха страховете на олигархията от дълго чаканото премахване на “съдия №1 ”. Още повече, че претекстове за сходен ход има премного.

Откакто Лозан Панов е отпред на Върховен касационен съд, т.е. от началото на 2015 година, предизвиканите от него кавги не стопират. Включително и тези, свързани с слагането на държавни институции и даже на съдии в неловката обстановка – да би трябвало да преглеждат каузи, по които страни са Лозан Панов или личната му брачна половинка Елисавета Панова. Така се оказа, че Панов излезе с изказвания за “развинтени болтове ” на служебния му автомобил, само че не съумя да потвърди, че не са развити от личния му водач, другар от учебно заведение. Идентична е обстановката, при която Сметната палата бе принудена, след неведнъж увещание и безапелационен отвод за осъществяване на наредбите на закона, да наложи санкция от 1000 лева на Панов, която той апелира по правосъден ред, а съдиите, които я преглеждат, зависят от неговите решения при разискване на кадрови въпроси в Съдийската гилдия на правосъдния съвет. Само че съгласно Панов, не той, а държавните инспектори били отговорни, че ръководителят на Върховен касационен съд е единственият от “тримата огромни ” в правосъдната система, който е отказал да заявява приходи и имущество пред Сметната палата.

Връзките на Василев с австрийски “журналисти ” са добре известни


Що се отнася до дословното съвпадане сред писанието на Радосвета Василева, предхождащо питането на Оливър Гримм от “Ди Пресе ”, то надалеч не е изненадващо. Ако се съди по разкритията още от 2014 година, съгласно които Цветан Василев е плащал по 15 000 евро месечно, с цел да употребява услугите на различен австрийски “журналист ” – Маркус Бернат от “Дер Щандарт ”. През юни месец тази година Бернат още веднъж бе задействан от беглеца от Белград, с цел да подпише последния памфлет против неуместни за Цветан Василев персони у нас. Това стана, откакто австрийските управляващи започнаха авансово следствие на активността на Василев в Австрия. Достатъчно е да си напомним, че преди да се укрие в Сърбия, при сриването на пирамидата КТБ, в началото фараонът се бе открил във Виена.

Има още една индикация, която удостоверява, че Гримм се явява представител на писанията на Радосвета и Цветан Василеви в интерес на Лозан Панов. Вече трети ден няма и ред, написан от Гримм в “Ди Пресе ”, по адрес на “изплашения ” висш български арбитър. Но в случай че вземе, че се появи, то сигурно ще е в духа на творението на Василева – по какъв начин Брюксел предал “смелия ” Лозан Панов! Но все пак изброено дотук, от писанието на Радосвета Василева въпреки всичко изгода има. Защото в Европейската комисия към този момент са изцяло наясно, че измежду най-ревностните бранители на ръководителя на Върховния касационен съд в България се оказват бегълци от правораздаването, упрекнати за банкрут на банка и олигарси. Така в Берлемон към този момент ще могат да си отговорят и на същински значимия въпрос – за какво в България няма ефикасни присъди за корупция?
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР