Съчетаниeтo на две изкуства е един от начините да се

...
Съчетаниeтo на две изкуства е един от начините да се
Коментари Харесай

Изложба показва първата карта, на която е отбелязан Бургас

Съчетаниeтo на две изкуства е един от методите да се докоснем до две съкровища по едно и също време. Така мислят от Областна администрация в Бургас и Национално учебно заведение за музикално и театрално изкуство „ Проф. Панчо Владигеров “. Те са основатели на концерт под наслов „ Музиката на Европа – приказваме на един език “ и на галерия на остарели карти.
Тази вечер от 18 часа в постройката на Областната администрация ще се разкрият секрети от музикалната съкровищница на Европа. Изпълненията ще са на ученици на музикалното учебно заведение в града, носители на влиятелни награди от разнообразни състезания.
Преди концерта, във фоайето на администрацията, ще бъде открита изложбата „ Бургас в европейската картография “. Тя показва редки и непоказвани в България до този миг, исторически карти.
Благодарение на Председателя на Дружеството на художниците и съавтор в “История на Бургас”, Митко Иванов, бургазлии ще могат да видят първата карта, на която е маркиран Бургас, първата карта, на която градът е показан като водач в залива, както и първата карта на Европа, на която е нанесен Бургас.
И двете събития са част от самодейността на Министерския съвет за разпространение на европейското културно разнообразие, в подтекста на Комуникационата тактика на Република България 2018. Входът е свободен и всеки, който демонстрира интерес може да стане част от събитието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР