Събуждам се за работа. Пия си сутрешното кафе, разглеждайки седмичните

...
Събуждам се за работа. Пия си сутрешното кафе, разглеждайки седмичните
Коментари Харесай

Безполови кукли за деца творци

Събуждам се за работа. Пия си утринното кафе, разглеждайки седмичните вести. Въпреки че знам какво ще прочета - Грета Тунберг, митингите и пожарът в „ Дунарит “ са топ вести. Но, несъмнено, няма по какъв начин да пропусна второстепенните като да вземем за пример тази, която напряко ме закова в земята: „ Компанията за играчки " Мател ", основател на Барби и Кен,  разгласи, че пуска първите безполови кукли “ . Серията, кръстена " Сътворим свят ", е повлияна от децата, които желаят свободно да се показват. Тоест, нормалната съвременна обстановка, в която е препоръчвано детето единствено да се сътворява, в това число и полово, и на него да не пречат зли и старовремски родители, които тиранично да му оповестяват въпреки всичко към коя биологична половина от човечеството принадлежи. О, извинявайте - това, че полът е биологичен от дълго време отиде в историята - не трябваше да загатвам остарели критерии. 
Та какво вършим в този момент? Искате да кажете, че ще купя кукла на детето си и тя няма да има никакви, но никакви полови белези? Дори в лицето няма да се разграничава с сходствата на Кен? Просто пластмаса без отличителни белези, които детето да " сътворява ", тъй като на пет години си заплашителен създател и може да претвориш даже природата? А и още нещо - като правиш полова кукла най-малко малко повече се занимаваш по направата - тук косичка, там издължени мигли, фибички, червилце, рокличка? Не че нещо, но ме е гняв - пестите от фабрични материали поради свръхлиберални съображения. 
Ще изтъквам Грета Тунберг: „ Откраднаха ни детството “.Но, наподобява, освен за климатичните проблеми.
Представете си следната обстановка: Отивам до магазина и закупувам кукла на детето си, което от своя страна като всяко дете желае да си играе на " родители ". Макар че най-вероятно тази игра скоро и нея ще я забранят - току-виж детето повторило грешката на татко си и майка си прекомерно лековато да одобряват биологичния си пол и за обществен. Но дете е - простичко, по този начин прави. Та в тази ситуация тази кукла наследник или щерка ще му бъде? Или в случай че вземем три кукли и две от тях са родителите, а едното детето, по какъв начин ще изберем кое ще е бащата, кое майката, а детето на собствен ред какъв родител ще стане? Онче-бонче? Или ще се редуват? Извън шегата, всяка игра, с цел да може да се реализира, изисква правила. Дори онази, при която сътворяваш. 
Изглежда и в сходна обстановка ще може да обличате куклите си с идентични облекла. Или най-малко най-вероятно това се чака от детето, чиито съвестно-либерални родители са купили сходно нещо. Представете си по какъв начин те са съобразили да го дарят с безполова играчка, само че то настойчиво и недалновидно просто поставя на едната мъжки, а на другата женски одежди. Веднага го бийте през ръцете! Тръгнало е да твори, само че не твори като хората (модерните хора), а възпроизвежда архаичната двуполюсност сред половете, тоя недорасъл келеш... 
Впрочем, играчката без полова еднаквост ще коства към 30 $. Шибани 30 $! Не ми е за парите - общо взето щото няма да ги дам - само че доста скъпо взе да коства свободното детско изложение. 
 
Автор: Илиана Симеонова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР