"Събудиха спящия великан, ще си понесат последствията" - този цитат

...
"Събудиха спящия великан, ще си понесат последствията" - този цитат
Коментари Харесай

Ердоган: Събудиха спящия великан, ще си понесат последствията

"Събудиха спящия исполин, ще си понесат следствията " - този откъс от изявление на турския президент Реджеп Ердоган извеждат като акцент в своите заглавия през днешния ден водещи турски вестници.

Думите на турския водач са във връзка стартирането на вода на нов военен транспортен съд, предопределен за турската войска и издигнат в корабостроителница в Истанбул. Корветата "Къналъада " (TCG Kinaliada), четвъртият транспортен съд от този клас на турската войска, е основана в границите на плана МИЛГЕМ - стратегия за изграждане на актуален народен военен транспортен съд с техника за битка с подводниците и потенциал за наблюдаване в намерено море.

На церемонията Ердоган уточни, че Турция като пострадала от ембарго върху покупката на бойни кораби, самолети и оръжие, сега създава 700 обособени плана в региона на защитата, написа "Йени шафак ".

"Понастоящем имаме пет компании, които се подреждат измежду 100-те най огромни в света в региона на защитата. Целта ни е до 2023 година (стогодишнината от основаването на републиката, бел.ред.) изцяло да премахнем външната взаимозависимост в отбранителната промишленост ", сподели той.

Ердоган акцентира, че Турция не може да не помни това, че въпреки да е разполагала с нужните средства, не й е било позволявано да се снабди с бойни кораби и самолети.

"Развитията към Ф-35 покачиха нашата решителност. Така както можем да създадем сами личните си корвети, както можем да сътворяваме хеликоптерите си Атак, да създаваме и да пускаме в небето безпилотни самолети, по този начин ще се сдобием и със личен военен аероплан. Моментът наближава ", сподели президентът.

Темата е водеща и за други проправителствени вестници през днешния ден.

В. "Стар " показва, базирайки се на думите на президента, че Турция е покачила до 70 % каузи на личното произвеждане в отбранителната индустрия.

"Осъществяваме тези вложения, с цел да отклоним тези, които са вперили взор в нашето единение. Щом като разсъниха спящия исполин, веднага като ни се опълчват, ще понесат и следствията за това. Ние ще продължим да се представяме на тези, които към момента не познават турския народ ", съобщи Ердоган, представен от "Акшам ".

В. "Ортадогу " дефинира новата корвета като "гордост на флота " и показва, че корабът е напълно локално и национално произвеждане, като турски компании са основали всичко - от дизайна до оръжията и сензорните системи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР