Сабсолютно мнозинство от 234 гласа, депутатите избраха заместниците на председателя

...
Сабсолютно мнозинство от 234 гласа, депутатите избраха заместниците на председателя
Коментари Харесай

С абсолютно мнозинство НС избра заместници на Рашидов

Сабсолютно болшинство от 234 гласа, депутатите избраха заместниците на ръководителя на 48-ото Народно заседание.

До Вежди Рашидов седнаха заместник-председателите: Росен Желязков от ГЕРБ, Никола Минчев от " Продължаваме промяната ", Йордан Цонев от Движение за права и свободи, Цончо Ганев от " Възраждане ", Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, Атанас Атанасов от " Демократична България ", Надежда Самърджиева от " Български напредък ".

Преди това, след гласоподаване на процедурните правила за избора на ръководител, които бяха признати с 235 гласа " за ", нито един " срещу " и нито един " въздържал се ", Петър Петров от " Възраждане " разгласи, че от партията още веднъж издигат кандидатурата на Цвета Рангелова за ръководител на Народното събрание.

След него обаче водачът на левицата Корнелия Нинова разгласи от парламентарната естрада, че четирите политически обединения – ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък " са постигнали консенсус на председателски съвет, който я е упълномощил и да направи номинация от тяхно име за Вежди Рашидов, като се придържат към тезата, че ръководител на Народното събрание следва да бъде най-възрастният измежду народните представители.

След оповестяването на номинацията, Асен Василев изиска 15-минутна отмора, по време на която да обсъдят с парламентарната си група обстановката, тъй като поддръжката от страна на Българска социалистическа партия не е била предстояща, само че получи отвод.



Така кандидатурата на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание беше утвърдена със 139 гласа " за ", 73 - " срещу " и 27 " въздържал се ".

Минути преди 16 часа той разгласи завършек на първото пленарно съвещание на 48-ото Народно съвещание, траяло три дни. Във вторник, 25 октомври, ще се организира изключително съвещание на Народното събрание.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР