Съботният ден ще започне със слънчево време. Следобед над планинските

...
Съботният ден ще започне със слънчево време. Следобед над планинските
Коментари Харесай

Щуро време: Юлски жеги и дъждове с гръмотевици

Съботният ден ще стартира със слънчево време. Следобед над планинските региони от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър.

Максималните температури ще се покачат до 31-33°С, по-високи в Дунавската низина и Южна България – до 35-37°С.

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предизвестия за рисково време, които са годни за събота. (Забележка: Опасните феномени ще са късно следобяд и през нощта против неделя. Картата демонстрира регионите, където те са най-вероятни).

Жълт код: Издаваме код за слаби гръмотевични стихии и проливни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв.м. Валежите над тези региони ще са най-вече в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Оранжев код: Валежите на доста места ще са обилни. Над посочените региони те ще са най-вече в следобедните часове и ще са съпроводени от мощни пориви напразно и засилена гръмотевична активност. Бурите могат да носят дребна и междинна по мярка градушка. На обособени региони в страната и на Балканите предстоящите превалявания могат да доближат до 25-40 л/кв.м.

Времето по Черноморието

През нощта ще е ясно, а денем - най-вече слънчево и топло. Максимални температури на въздуха - 29°-31°. Температурата на морската вода ще е 24°-26°.

Времето в София

През деня в столицата ще е най-вече слънчево и топло. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и по здрач са вероятни превалявания, съпроводени от гръмотевици. Очакваните минимални температури ще са към 17°С, а оптималните - до 30°С.

Времето в планините

Отново ни чака отлично време за разходки и туризъм, само че дано да се вземат под внимание предстоящите следобедни превалявания! Около обяд в масивите от Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 25°, на 2000 метра - към 19°.

Времето на Балканите

Предимно слънчево и топло. Причината за това е мощен транспорт на по-топла въздушна маса. Следобед, основно в планинските масиви, ще се развива купесто-дъждовна облачност. По-значителни превалявания чакаме над Карпатите и Молдова, като там се чакат и мощни стихии.

Източник:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР