Съботният ден се очертава натоварен за всички киномани. Прожекциите от

...
Съботният ден се очертава натоварен за всички киномани. Прожекциите от
Коментари Харесай

Съботата се очертава натоварена за всички киномани в Пловдив

Съботният ден се обрисува претрупан за всички киномани. Прожекциите от " Киномания " стартират още в 13.00 часа със заглавие за най-малките фенове - “Мумините и чудната зимна страна ". Появили се в поредност от детски книжки на писателката Туве Янсон, създанията с чудати форми, наречени Мумини, са несъмнено най-разпознаваемата финландска културна емблема.

От 16.15 часа Киномания продължава с анимацията за възрастни “Рубен Бранд, колекционер ". Съсипан след гибелта на татко си и малтретиран от халюцинации, свързани с някои от най-великите картини в света, психиатърът Рубен Бранд осъзнава, че има потребност от помощ. За негов шанс контингентът му от престъпни пациенти е подготвен да помогне: от гъвкавата клептоманка Мими през якия телохранител на звезди Чао-Чао Джо до недотам дискретния компютърен познавач Фернандо. Скоро колоритната тайфа стартира да обира фамозни музеи, открадвайки 13 скъпи картини.

С начален час 18.00 е дълго чаканото заглавие “Те " на Паоло Сорентино ( “Великата хубост ", “Младост " ). Това е саркастична и гневно политически неточна комедия, присмиваща се както на своя воин Силвио Берлускони, по този начин и на днешна Италия. Заснемайки някои от най-виртуозните подиуми в досегашното си творчество, Сорентино изтръгва неистово осъществяване от обичания си артист Тони Сервило. Едновременно тъпанар и обаятелен, прелъстителен, само че и срамежлив, Берлускони е показан като кълбо от несъгласия, а не просто като смешник.

От 18.45 часа през днешния ден в зала 2 можете да гледате и изключителната прожекция на кино лентата “Всички знаят " с Хавиер Бардем и Пенелопе Крус. Поради огромния интерес такава ще има и на идващия ден – в неделя от 12.45 часа.

В 20.45 часа стартира италианската класика от 1975-та година “Приятели мои ". Група другари се подиграват и си вършат смешки с техни близки или с нищо неподозиращи жители. Подсъзнателният мотор на всичките " номера “ е желанието им да държат колкото се може по-далече от себе си старостта и гибелта. Историята е замислена от доайена на италианската комедия Пиетро Джерми (Развод по италиански), който не съумява да я осъществя и я завещава на Марио Моничели. Култова комедия, изпълнена с гениални и съсипващо смешни обстановки.

Билети на касата на LUCKY Дом на киното.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР