Съботната пресконференция на президента Александър Вучич, на която бяха показани

...
Съботната пресконференция на президента Александър Вучич, на която бяха показани
Коментари Харесай

Политици, журналисти и общественици срещу лудостта на Вучич след шокираща пресконференция

Съботната конференция на президента Александър Вучич, на която бяха показани избити тела, е кулминационната точка на " парадокса и политическата патология, в която Сърбия е тласкана след 2012 година " Това сподели някогашният сръбски президент Борис Тадич през днешния ден във връзка скандална конференция на сръбския президент, на която демонстративно бяха показани тела на мъртви хора в ужасяващи изображения.
" Показването на избити тела, което нарушава човешките права както на жертвите, по този начин и на техните фамилии, е нещо, което не може да си представим в никоя естествена страна, " сподели Тадич пред " Данас ".
Тадич счита, че изключително парадоксално на тази конференция е фактът, че президентът е изразил омерзение от показаните закононарушения, като се има поради, че тази незаконна група е направила същите закононарушения като тези в основата на и в директен контакт с най-близките му сътрудници и персонални другари.
Според него „ незаконната група на Беливук, която в действителност е откъсната бойна групировка на Сръбската прогресивна партия (СПП), намерено е показвала отвличането и измъчването на своите незаконни противници в обществените мрежи, без президента и най-близките му сътрудници Братислав Гашич, шеф на БСК, и Ненад Стефанович - министър на вътрешните работи и защитата, както и министър председателят Ана Брнабич, да си мръднат пръста или да се произнесат по този мотив.
" Във всяка естествена страна всички те, като водачи на тази страна, би трябвало, вместо да се хвалят, че вземат участие в битката против проведената престъпност, като в действителност става въпрос единствено за битка в техните лични редици ", сподели Тадич.
 Престъпници над 1500 пъти подслушвали Вучич Престъпници над 1500 пъти подслушвали Вучич
Семейството на сръбския президент Александър Вучич е било подслушвано нелегално 1572 пъти. Това заяви след съвещанието на Съвета по на...
Както той уточни, изображенията, показани от Вучич, " са освен изображения на закононарушения, осъществени от незаконни групи, а и изображения на Сърбия под ръководството на Вучич ".
Инициативата " Да не давим Белград " прави оценка, че казусът с проведената незаконна група на Велко Беливук е значително конфликт в границите на ръководещата СПП и нейната олигархия. Тази опозиционна самодейност съобщи, че незаконните кланове,, са „ основани, развити и укрепени по време на ръководството на Александър Вучич и СПП - държавното управление, което демонстрира схващане към тях и не ги санкционира даже когато са се заснемали по какъв начин бият други хора до гибел, с които споделя едни и същи ложи на стадионите и разрешава на децата си да са близки с тях. "
" Нещо явно е гнило в ръководещата партия и олигархията, всички тези чиновници бяха определени персонално от президента Вучич и назначени на виновни длъжности ", оцениха от " Ne davimo Beograd ".
Посочвайки, че „ през деветте години на ръководството на Александър Вучич няма нито една дефинитивна присъда, нито един сериозен случай на битка с престъпността “, самодейността прави оценка, че резултатите от битката на държавното управление против престъпността и корупцията са „ пагубни “.
В " Данас " редица общественици и публицисти декларират, че медиите са били длъжни " да защитят обществеността от лудостта на Вучич ".
 Вучич: Изправени сме пред напън от Запада да признаем Косово Вучич: Изправени сме пред напън от Запада да признаем Косово
Сръбският президент Александър Вучич чака разговорът сред Косово и Сърбия да продължи през май, за което Белград има подготвеност. Всичко...
„ Особено обезпокоително е, че Регулаторният орган за електронни медии не е реагирал и не е предизвестил, че медиите нарушават закона, като предават тези фотоси онлайн, макар че са знаели и са били осведомени, че ще бъдат показани, а и публикуването на спорно наличие по националните малките екрани е траяло и след самата конференция ", се споделя в обявата.
Президентът на Независимата асоциация на публицистите на Сърбия Желко Бодрожич счита, че конференцията, на която бяха показани упоменатите фотоси, би трябвало да бъде „ знак за един естествен държавен прокурор да вземе незабавни ограничения и да спре безумията “.
" Искрено приканвам естествените и некорумпираните държавни органи, в случай че има такива, да подхващат дейности и да защитят страната и обществото от цялостен разпад ", сподели той.
Журналистката от портала Raskrikavanje Мария Вучич сподели за " Данас ", че медиите са били задължени да не предават фотосите, които държавното управление е решило, че би трябвало да бъдат показани ".
Мария Вучич прибавя, че това е „ скандал “, който би трябвало да придобие интернационалните размери и че сходни неща не се случват в почтени страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР