Саботаж, а не късо съединение е причинило запалването на влака

...
Саботаж, а не късо съединение е причинило запалването на влака
Коментари Харесай

Пожарът във влака София – Бургас може да е умишлен

Саботаж, а не късо съединяване е предизвикало запалването на влака на гара Коньово, настояват специалисти. Въпреки това комисията ще работи по всички версии, до момента в който не приключат огледите и експертизите.
Аргументите на специалистите са, че огънят е тръгнал от средата на вагон, а не от тоалетната, каквато беше първичната информация. Това демонстрира, че запалването не е и от ел.инсталация, заяви bTV.
Краткото време, в което огънят изпепелява всичко, също е индикация за планувано деяние.
Комисията стартира работа на терен предвид на изгорелите вагони от композицията София – Бургас. Преди това разпитаха машиниста.
„ Употребил е 4 пожарогасителя, като е обърнал внимание, че горят гумените мехове сред двата вагона. Това значи, че огънят не е зародил на момента на прекъсването, а евентуално преди прекъсването на влака”, съобщи самостоятелният специалист Стойно Стойнов.
" Саботаж не е изключен. Този вид е една от версиите, моя персонална, не на комисията ", уточни Стойнов.
Според проверяващите бързата реакция на чиновниците е избавила пасажерите. От транспортното министерство ще наградят бригадата на влака.
Изгорелите вагони са минали ремонт на гара Дряново през 2015 година Комисията ще прегледа протоколите за техническото им положение. Огледите в търсене на аргументите на пожара не престават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР