Саботаж, а не късо съединение е причинило запалването на влака

...
Саботаж, а не късо съединение е причинило запалването на влака
Коментари Харесай

Саботаж, а не късо съединение е възпламенило влака София – Бургас, твърдят експерти

Саботаж, а не късо съединяване е предизвикало запалването на влака на гара Коньово, настояват специалисти. Въпреки това комисията ще работи по всички версии, до момента в който не приключат огледите и експертизите.

Аргументите на специалистите са, че огънят е тръгнал от средата на този вагон, а не от тоалетната, каквато беше първичната информация. Това демонстрира, че запалването не е и от елинсталация. Краткото време, в което огънят изпепелява всичко, също е индикация за планувано деяние.

Комисията стартира работа на терен предвид на изгорелите вагони от композицията София – Бургас. Преди това разпитаха машиниста.

„ Употребил е 4 пожарогасителя, като е обърнал внимание, че горят гумените мехове сред двата вагона. Това значи, че огънят не е зародил на момента на прекъсването, а евентуално преди прекъсването на влака”, съобщи самостоятелният специалист Стойно Стойнов.

„ Саботаж не е изключен. Този вид е една от версиите, моя персонална, не на комисията”, уточни Стойнов.

Според проверяващите бързата реакция на чиновниците е избавила пасажерите. От транспортното министерство ще наградят бригадата на влака.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР