Събота вечерта, 23:29 часа. Разпространява се съобщение за извънреден брифинг

...
Събота вечерта, 23:29 часа. Разпространява се съобщение за извънреден брифинг
Коментари Харесай

Как не се съобщава за коронавирус

Събота вечерта, 23:29 часа. Разпространява се известие за ексклузивен брифинг на Националния щаб за ковид.
0:00 часа. Брифингът стартира с вест, че има два случая с позитивни проби за ковид. Той продължава към 30 минути и в течение на обясненията на двама професори и един доцент излиза наяве, че в действителност няма цялостно удостоверение за ковид. Имало позитивни проби, само че имало и негативни – по тази причина се прави финален тест и след него ще е ясно на 100%. В последна сметка, чак след 10:00 часа сутринта се обясни, че има 4 доказани тестови резултата за ковид!
При тази обстановка се пита – и за какво беше цялото това пиар крушение? В обстановка, която елементарно може да се трансформира в практическа здравна рецесия, да даваш пояснения на медиите на всяка стъпка е най-грешното нещо, което можеш да направиш от позиция " Връзки с обществеността "! Равносилно е да бъдеш мигновено номинира за премиите " Дарвин ". Единствената причина да не спечелиш непосредствено е, популярност Богу, че няма смъртен случай!
Уважаеми професори и доценти – има ли в Националния щаб за ковид работещ пиар? Той/тя дава ли ви препоръки по какъв начин да се държите пред микрофон и камера? Вие чувате ли ги? - с цел да е разбираемо даже за идиоти ! Казва се първо с просто изречение - едиколко си са доказано заболели, и по-късно се оповестяват детайлности - за пациенти, за ограничения и така нататък
От известно време насам проследявам един от известните престъпни сериали в Съединени американски щати " Синя кръв " (Blue Bloods). Разказва се за семейство служители на реда, работещи на разнообразни постове в системата в Ню Йорк. Единият (Том Селек) е полицейският комисар. Той си има специфичен консултант " Връзки с обществеността ", също с чин комисар. И не излиза пред медии, преди да има най-малко един диалог с него!
Крайно време е в тази страна да бъде разбрано – всеки човек да си гледа работата . Акъл за заболявания и ограничения против тях на професори и доценти аз персонално не давам. Но като човек, с прочут опит в медиите, сигурно давам различен съвет – за това по какъв начин да сервират информация, би трябвало да бъдат съветвани и да слушат експерт в тази област. Истински експерт – не просто някой, който държи селфи стика на Бойко Борисов! Всичко друго е път към рецесии, поради които коронавирусът да се трансформира в осведомителна и психическа чума! Защото да кажеш в 0:00 часа, че май има ковид е път към основаване на социална суматоха и нищо друго! А страхът реже по-силно от всеки меч, както биха споделили Аря Старк и учителят ѝ по фехтовка от Браавос (щрих към толкоз известния сериал " Игра на тронове " ).
Между другото, също толкоз неприятна пиар концепция е съвещание на Министерския съвет, в което се разисква какви ограничения да се вземат, да се излъчва онлайн. Важните решения при рецесия НЕ съдебна експертиза вземат с говорене пред камери в жанр " кръчмарска маса ", с цел да се харесаш на гласоподавателите. Но избавление няма - всичко това е резултат от години и години държание на държавно равнище. Сега, при рецесия, която не е за 1 ден, публичната ерозия занапред ще избива! Защото никой не има вяра на властимащите - даже симпатизантите им, надълбоко в себе си. И те сами си го направиха да е по този начин, с години на липса на отговорност и отвод от промени, за които щяха да понесат публично неодобрение, само че трябваше да създадат.
п.п. Личното ми мнение за коронавирусът е, че поради разпространяването му в международен мащаб и в България, и по света в последна сметка ще се стигне до обстановка да го изкараме като грипна зараза. При грипна зараза не всички са приети в болница и няма карантина с безусловно цялостна и херметична изолираност на всеки със признаци! Колкото по-бързо разберем, че не може поради една болест да спрем да живеем и да я чакаме, толкоз по-добре.
п.п. 2 В този ред на мисли малките екрани да спрат да канят всички лекари всеки ден, че да може въпреки всичко да им остане време и да лекуват!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР