Събота и неделя Кърджали ще бъде домакин на най-големия воден

...
Събота и неделя Кърджали ще бъде домакин на най-големия воден
Коментари Харесай

Кърджали посреща най-големият воден фест на Балканите



Събота и неделя Кърджали ще бъде хазаин на най-големия воден фест на Балканите, който ще включва атрактивни съревнования с бързи лодки, джет ски и флайборд.

„ Това е първото публично потребление на „ Водното огледало ” за проведено спортно мероприятие и време да извадим „ Водното огледало ” от устата на политиците и да го дадем в ръцете на спортистите. Опитваме се да върнем остарялата популярност на град Кърджали - град на водомоторните спортове и желана спортно-туристическа дестинаця. Ще създадем на „ Водното огледало ” най-голямото водно шоу на Балканите, а в идващите години и в Европейски мащаб ”, заключи кмета на Кърджали инж. Хасан Азис.

Официалното разкриване ще бъде в събота вечерта - 30 юни, на „ Водното огледало ”, където ще има неповторимо шоу от тон и светлина и рок концерт.

На 29 и 30 юни на брега на язовир „ Студен Кладенец ” ще се проведат три манша за всички категории джетове, в това число и Free Style, дами и деца. Десет дами ще мерят сили с джетове, като чакаме потвърждение  от международната шампионка Валерия Вершина.

В същото време  на „ Водното огледало “, в центъра на Кърджали ще се организират надпреварите с бързи лодки, които ще включват free style и успореден слалом за джетове.

Кулминацията е на 1 юли на „ Водното огледало ”, където ще бъдат и финалните серии на джет надпреварата, като сред гонките са планувани и атрактивни осъществявания с FlyBoad, при които с водни струи участниците се издигат над водата и Hovercraf - лодка на въздушни възглавници, която развива до 75 км/час.

" Искаме да покажем на хората различни способи за спортуване. Опитваме се да дадем изява на хората, които се занимават с тези спортове. Поканили сме съдийски екипи от Унгария, които са лицензирани от международната федерация. Ще имаме наблюдаващи от европейската и международната федерация. Ако се оправим добре в това тестово съревнование ще аплайваме следващата година за кръгове от шампионатите на Европа и на Световния шампионат ", съобщи генералният секретар на Българската федерация по водомоторен спорт Тодор Христов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР