Съборяни пяха на ухо на председателя на парламента Караянчева Председателят

...
Съборяни пяха на ухо на председателя на парламента Караянчева Председателят
Коментари Харесай

Съборяни пяха „на ухо” на председателя на парламента Караянчева
Съборяни пяха „ на ухо ” на ръководителя на Народното събрание Караянчева
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева одобри рапорта на началника на почетния часовой в прохода „ Предел ” над град Разлог. Във втория ден на събора на националното творчество "Пирин пее" бе празнувана 115-годишнината от експлоадирането на Илинденско-Преображенското въстание, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Заупокойна молитва за починалите въстаници отслужи Неврокопският митрополит Серафим, слово държаха Цвета Караянчева и кметът на Разлог Красимир Герчев.

„ Тук, на този мемориал, на този фундамент на гордостта, храбростта и саможертвата, се прекланяме пред подвига на дедите ни, оставили своите кости пред олтара на Отечеството. 115 години след експлоадирането на Илинденско-Преображенското въстание се събираме с поклонение, а не с готовност за отплата, с ария, която лекува, която ни дава опция да извиним. Защото прошката е привилегия на мъдрите. Прошката лекува ”, сподели в словото си ръководителят на Народното събрание.
 На втория ден на събора на националното творчество "Пирин пее" бе празнувана 115-годишнината на Илинденското въстание На втория ден на събора на националното творчество "Пирин пее" бе празнувана 115-годишнината на Илинденското въстание / БГНЕС
Венци пред мемориала на илинденци бяха поднесени от името на ръководителя на Народно събрание, кметове, партии, публични организации и жители. След възпоменанието, Караянчева се разноски измежду съборяните, снима се със самодейците, а участници й пяха пирински песни. След което на централната сцена стартира заключителният концерт.

В днешния, финален ден на 15-то издание на „ Пирин пее ”, на трите подиуми се изявиха още 24 фолклорни групи от общините в Пиринско. Общият брой на участниците в юбилейния събор на националното творчество е 84 групи от 14-те общини на благоевградска област, с общо над 2 000 участници. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР