Съборени са дървета и са изпочупени клони в различни райони

...
Съборени са дървета и са изпочупени клони в различни райони
Коментари Харесай

Силният вятър в Шумен е съборил дървета

Съборени са дървета и са изпочупени клони в разнообразни региони на Шумен, в резултат на мощния вятър нощес, само че няма съществени материални вреди. Това оповестиха през днешния ден от общинския пресцентър.
На ул. "Калиакра " и по бул. "Симеон Велики ", в региона на остарелия екарисаж, бурният вятър е изкоренил две дървета. Паднали акации има и по ул. "Преспа ", и пред КАТ. На ул. "Ген Драгомиров " дърво е паднало върху две коли, което е отстранено от чиновници на пожарната късно нощес.

"На места има скъсани електрически проводници, преплетени кабели и жици и е нарушено електрозахранването в града и селата. Информирано е електроразпределителното сдружение и сега се работи по улиците "Поп Андрей ", "Пловдив " и "Петра " в Шумен, както и в с. Ивански, където има разкъсан проводник, а също по този начин и в с. Салманово ", отбелязва Красимир Косев - основен експерт по предварителна защита и действия за отбрана на популацията, представен от общинския пресцентър.

По информация на ръководителя на хидрометеорологичната станция Соня Койчева, вятърът в Шумен късно нощес е бил със междинна скорост 17-18 м в секунда и е регистриран от 19.00 часа до към среднощ с посока запад и пориви - до 19-20 м. в секунда. Падналият дъжд е към 8 л. на кв. м., допълват от общинския пресцентър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР