Съборени покриви и дървета, свлачища и наводнени пътища и стопанства

...
Съборени покриви и дървета, свлачища и наводнени пътища и стопанства
Коментари Харесай

Проливни дъждове и градушки се изсипаха над Балканите

Съборени покриви и дървета, свлачища и наводнени пътища и стопанства са следствията от бурите и поройните дъждове, които обгърнаха редица зони на Румъния през миналата нощ, оповестява Медиафакс.

Силният вятър е съборил покрива на бензиностанция, който е паднал върху няколко автомобила в град Ръмнику Вълча. В западния окръг Караш-Северин има затворени пътища, в град Слатина са наводнени улици и домове, редица села в региона са останали без електричество. Бурята е съборила покрив на блок и в южния град Крайова.

Tennis ball hail in Petrovac, central Serbia reported this afternoon, June 13! WOW! Report: Sanela Sani Miletić via Severe Weather Serbia pic.twitter.com/0D5RQNmESc

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) June 13, 2018

В окръг Мехединц двама души са били ударени от гръм – мъж на 78 години, който е умрял, и жена на 68 години, която е откарана в болница в тежко положение.

Над 3300 пожарникари и над 2200 механически средства са в подготвеност за интервенция в помощ на популацията и локалните управляващи, а министерството на вътрешните работи съобщи, че е планувало спомагателен личен състав при положение на потребност.

Huge hail accumulations in Feltre, Belluno, north Italy yesterday, June 12! Report: Mirko Mezzacasa pic.twitter.com/Hmrro199jq

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) June 13, 2018

Бури, градушки и поройни дъждове провокираха вреди и в Сърбия и Хърватия.

По улиците на западния сръбски град Ужице се натрупаха пластове от лед след мощна градушка, а колите затъваха в поройните води. В централната част на страната градушка и мощни ветрове предизвикаха вреди на овощните градини.

Болница в Загреб беше отчасти наводнена, което попречи на осъществяването на планувани интервенции. Представители на службата за изключителни обстановки обявиха, че са имали 30 намеси в града по време на бурята нощес.

Flash flooding in Kisovec, central Slovenia yesterday, June 12. Report via @NeurjeSipic.twitter.com/IwGTVYDNwr

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) June 13, 2018

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР