Съболезнователни телеграми изпратиха българските политически лидери заради авиокатастрофата в Москва

...
Съболезнователни телеграми изпратиха българските политически лидери заради авиокатастрофата в Москва
Коментари Харесай

Българските лидери изпратиха съболезнования в Москва

Съболезнователни телеграми изпратиха българските политически водачи поради авиокатастрофата в Москва на 5 май, при която починаха 41 души.

„ Приемете моите най-искрени съболезнования за случилото се на летище „ Шереметиево”, господин министър-председател. Бих желал да изразя посредством Вас своята съпричастност към болката и страданието на околните на починалите и да пожелая скорошно излекуване на ранените в тази тежка катастрофа”, написа министър председателят на България Бойко Борисов в съболезнователния адрес.

Най-искрени съболезнования на околните на починалите и благопожелание за бързо възобновяване на ранените насочи и президентът Румен Радев към съветския си сътрудник Владимир Путин.
Млад стюард почина, с цел да избави пасажерите при злополуката в „ Шереметиево ” Максим Моисеев до последно евакуирал хора от горящия аероплан
В този тежък миг мислите на българите са с приятелския съветски народ, се акцентира в писмото на българския държавен глава.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също изрази откровени съболезнования във връзка самолетната злополука на летище „ Шереметиево”.

Тя изпрати съболезнователни писма до ръководителя на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко и до ръководителя на Държавната Дума на Федералното заседание Вячеслав Володин. „ Скърбим за жертвите на злополучния полет. Вярваме, че ще бъдат положени всички нужни грижи, с цел да не са сами в тези мигове на тествания околните на починалите и да превъзмогнат болката от невъзвратимата загуба”, написа в писмата във връзка трагичния случай Караянчева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР