Съболезнования към семейството на починалата лекарка от Сливен поднесе от

...
Съболезнования към семейството на починалата лекарка от Сливен поднесе от
Коментари Харесай

Сливенската лекарка издъхнала преди да й прелеят плазма, Пеевски дари 10 хил. лв. на семейството

Съболезнования към фамилията на умрялата лекарка от Сливен сервира от свое и от името на Движение за права и свободи зам.-председателят на партията Янко Янков, който е някогашен народен представител от района и някогашен кмет на града под Сините камъни. Именно Янков заяви, че депутатът Делян Пеевски подарява 10 000 лева за фамилията на доктор Илиана Иванова, което също е инфектирано с ковид.   В болница се лекуват 12-годишното й дете, брачният партньор й, както и неговите възрастни родители.

Янков познава персонално педиатърката и инфекционист, за която пациентите не крият прелестните си усещания от професианолизма й. Той разкри, че благодарение на шефа на Националния действен щаб ген. Мутафчийски е била основана организация да се реализира и преливане на кръвна плазма на доктор Иванова на място, само че, за жалост, тя е умряла доста бързо.



" Бяхме тръгнали със съдействието на ген. Мутафчийски и лекари от Инфекциозното да създадем опит с плазма. Тръгна връзка с Националния кръвен център, трябваше да се ревизира кръвната група на двама преболедували пациенти, в случай че е същата кръвната група на доктор Иванова, да се направи преливане на плазма, само че за жалост дамата умря доста бързо ", описа някогашният сливенски народен представител.

Специалисти от София пък са се пробвали да бъдат в помощ на сътрудниците си от Инфекциозното с консултация за лекуването на лекарката, която стана първата жертва на болестта измежду медиците.

" Д-р Иванова беше извънреден доктор, брачният партньор й е също доктор в Инфекциозното поделение и считам, че дарението е един жест на Делян Пеевски, който ще бъде високо оценен от сливенските жители. И считам, че това би трябвало да бъде и знак към бизнеса в България. Трябва да ценим жестовете на такива хора като Делян Пеевски. А аз персонално се гордея, че с този човек сме в една партия и на мен персонално ми е добър другар ", призна зам.-председателят на Движение за права и свободи.

" Това е третото подаяние на нашия депутат Делян Пеевски за Сливен и Сливенски район. Бяха дарени няколко хиляди маски, които нашите деятели раздадоха по селата, а по-късно и на МБАЛ-Сливен беше направено съществено подаяние със защитни дрехи и маски от висок клас, както и шлемове за лекарите ", разгласи Янко Янков. Той посочи, че дарението за сливенските медици ще продължи, а все още първичните проблеми с екипирането и оборудването на лекарите са решени след диалог с шефа на болничното заведение доктор Васислав Петров от какво тъкмо имат потребност.

Той е впечатлен и от позитивните мнения на жителите за дарителската акция на Пеевски. " Вече има всеобщо позитивна оценка на хората за даренията, които прави Делян Пеевски. Направи ми впечатли извънредно висока позитивна интензивност на жителите, което ни стимулира да продължаваме да оказваме помощ. Доброто постоянно ще се прави оценка от хората ", добави Янко Янков.

Бившият народен представител от района съобщи още, че ще се търсят способи преливането на плазма от към този момент преболедували хора с ковид да се лекуват и други пациенти, само че освен в София, а и в Сливен и други градове на страната, тъй като опитът до момента е положителен . Обсъдена е била опцията с ген. Мутафчийски ВМА-Сливен да получи поддръжка, с цел да се трансформира в едно новаторско, съвременно, здравно заведение във връзка с битката с ковид с благоприятни условия за асимилиране на най-модерните способи за лекуване.

" Тази болница може би е време да се потвърди, като едно място, което в такива сложни времена е от изключителна изгода за жителите на Сливен и района ", разяснява Янков, като напомни, че с доста старания преди години лечебното заведение е избавено от закриване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР