Събитията в света напомнят годините в началото на Втората световна

...
Събитията в света напомнят годините в началото на Втората световна
Коментари Харесай

ЦРУ: Пекин е поразен от яростната украинска съпротива срещу Русия и обърква сметките за нахлуване в Тайван

Събитията в света припомнят годините при започване на Втората международна война, когато Хитлер и Сталин си разделят Полша, както и надигането на Японската империя в опит да завладее Тихоокеанската част на света. 

Китай деликатно следи развиването на спора в Украйна, който се отразява на проектите на китайските водачи за Тайван. Това съобщи през вчерашния ден шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

В тирада на демонстрация на " Файненшъл таймс " във Вашингтон той сподели, че държавното управление в Пекин е изумено от гневната украинска опозиция против съветското настъпление и от икономическите последствия за Русия. " Смятам, че китайското управление следи доста деликатно всичко това - цената и последствията на всеки опит да употребява мощ, с цел да поеме контрола върху Тайван ", сподели Бърнс.

Същевременно той предизвести, че тези събития няма да трансформират дълготрайните цели на китайския водач Си Цзинпин за Тайван. " И за минута не си помислям, че това е ерозирало решимостта на Си след време да поеме контрола върху Тайван ", сподели Бърнс. Но по думите му развиването на събитията в Украйна " ненапълно се отразява на техните (на китайците) сметки по какъв начин и по кое време да стартират да вършат това (да поемат надзор над Тайван) ".

Китай отхвърля да осъди войната на Русия против Украйна и подлага на критика западните наказания против Москва. Няколко седмици преди съветската инвазия на 24 февруари Москва и Пекин заявиха " безгранично " стратегическо партньорство и пред последните години укрепват връзките си в енергетиката и сигурността.

Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ допусна, че въпреки всичко Китай смутен от репутационните вреди, които му нанасят тесните връзки с Русия, имайки поради " жестокостта " на военните дейности на Путин.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР