Събитията в Русия са вътрешна работа за страната, проблемът за

...
Събитията в Русия са вътрешна работа за страната, проблемът за
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Тагарев е прецизен и няма да допусне вмешателство отвън

" Събитията в Русия са вътрешна работа за страната, казусът за нас са рисковете и заканите, произлизащи от неустойчивостта на Русия. От това, че там има доста частни военни компании, че специфичните служби и армията не са под либерален надзор, а това е нуклеарна мощ. Основният риск е бруталната експанзия на Русия в Украйна. Затова приоритет за нас е поддръжката за Украйна, тъй като колкото по-бързо свърши тази война и стартира интеграцията на Украйна в Европейския съюз и НАТО, толкоз по-добре ще бъде предпазен българският интерес ".

Това сподели пред Велизар Шаламанов, някогашен министър на защитата, специалист по национална и интернационална сигурност.Според него контраразузнавателният режим ще бъде засилен както за военните хранилища у нас, по този начин и за свръхмодерната техника и за боеприпасите на НАТО, които ще бъдат складирани на наша територия.Шаламанов уточни, че министър Тодор Тагарев е акуратен човек и с неговия екип няма да позволен в Министерството на защитата да има несигурност, нееднозначност и вмешателство извън.

По думите му през последните месеци има схващане и мотивация измежду обществото, университетския бранш и новаторските промишлености за намиране на решение на казуса с дезинформацията:

" Ако се приложи общ метод дружно с държавното управление, можем да преодолеем този проблем, който основава сериозен риск и води до разделяне, опълчване и до появяването на зловредни дезинформационни акции, евентуално финансирани извън ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР