Събитията в Грузия много приличат на киевския Майдан, заяви руският

...
Събитията в Грузия много приличат на киевския Майдан, заяви руският
Коментари Харесай

Лавров: Събитията в Грузия много напомнят на Майдана в Киев

Събитията в Грузия доста наподобяват на киевския " Майдан ", съобщи съветският външен министър Сергей Лавров. Ситуацията към проектозакона за задграничните сътрудници беше единствено предлог, с цел да се стартира опит за силова промяна на държавното управление, добави той.

" Това доста наподобява на киевския " Майдан ". Няма никакво подозрение, че законът за регистрация на тези неправителствени организации, които получават задгранично финансиране в размер на едвам 20% от бюджета си, беше просто предлог да се стартира, като цяло, опит за промяна на властта със мощ ", сподели външният министър, представен от съветските държавни медии.

Според Лавров митингите в Грузия са режисирани от чужбина, с цел да се сътвори безпорядък по границите на Русия.

" Събитията в Грузия, несъмнено, са проведени извън. Те са от едно и също естество - това е същото предпочитание да се сътвори неспокойствие по границите на Русия ", сподели той.

По-рано представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, упрекна Съединените щати, че подклаждат антируски настроения измежду хилядите протестиращи, които излязоха по улиците на Грузия тази седмица.

" Виждаме от кое място президентът на Грузия се обръща към народа си. Тя не прави послание от Грузия, а от Америка ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти, обвинявайки " нечия забележима ръка " в подклаждане на " антируски " настроения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР