Събитията в Близкия Изток накараха голяма част от авиокомпаниите да

...
Събитията в Близкия Изток накараха голяма част от авиокомпаниите да
Коментари Харесай

Отмениха полети и промениха маршрути заради напрежението в Ирак и Иран

Събитията в Близкия Изток накараха огромна част от самолетните компании да заобикалят небето над Ирак и Иран. Това докара до промени в маршрутите на множеството самолети.

Самолетите над Ирак и Иран през днешния ден са очевидно по-малко=
Hеорги Пеев, общоприет шеф на " Ръководство на въздушното придвижване ": Всички полети, които отиват към Далечния Изток, се пробват да заобикалят Иран от север. Air France, Lufthansa, British Airways, Wizz Air заобикалят тези въздушни пространства или ги прелитат над избрани височини, тъй че да минимизират вероятността от някаква заплаха за самолетните компании.
Няма нито анулирани, нито закъснели полети у нас. Променени са само направления. Така хората, възнамерявали да пътуват от София до Дубай ще стигнат до там, само че по различен маршрут. А в залата, в която сега се управляват над 3000 самолета, преминаващи над България, за момента обстановката наподобява спокойна.
Георги Пеев, общоприет шеф на " Ръководство на въздушното придвижване ": По отношение на България не следим основни промени на трафика. Забелязваме промени, не закъснения.
И въпреки всичко, чиновниците разиграват разнообразни сюжети.
Георги Пеев, общоприет шеф на " Ръководство на въздушното придвижване ": Ще бъдат направени компютърни симулации, които ще покажат при затваряне на обещано въздушно пространство дали би могло да дистрибутиран даден трафик от едно въздушно пространство в друго.
Надяват се да няма ескалация на напрежението, тъй като това би довело до безпорядък и в българското, и в международното небе.
Още по тематиката Напрежение в Близкия изток сред Съединени американски щати и Иран
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР