Събитията са част от второто издание на фестивала на изкуствата

...
Събитията са част от второто издание на фестивала на изкуствата
Коментари Харесай

Показват изложба в памет на бележит бургаски художник и театрална премиера на 9 октомври

Събитията са част от второто издание на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест

На 9 октомври в Бургас ще се състоят две събития, част от фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест. От 18:00 часа в Регионална библиотека " П. Яворов ", улица " Булаир “ ще бъде открита галерия в памет на един от най-значимите български графици, илюстратори, художници от втората половина на XX - Стефан Марков. Тя ще включва с изключение на картини на бургаския занаятчия и показване на изданията с негови илюстрации на " Кентърбърийски разкази " на Джефри Чосър и " Записки по българските въстания " на Захари Стоянов. На откриването на експозицията ще участват брачната половинка му Ева Стефанова и техният наследник Младен Марков. Изложбата е с вход свободен. Тя ще гостува в Регионална библиотека " П. Яворов ", улица Булаир и ще чака гости до края на месец октомври.

Събитията за деня на Порт Прим Арт Фест включват и театрална премиера. В 19:30 часа в НХК за пръв път в Бургас ще бъде показана постановката на " Театър 199 " " Хората от Оз ". Тя е с присъединяване на огромната българска актриса Цветана Манева, Атанас Атанасов, Вежен Велчовски, Стефан Вълдобрев и Радена Вълканова. Автор е Яна Борисова, режисьор Галин Стоев, сценограф Юлиян Табаков, а музиката е на Саша Карлсон. Представлението е притежател на редица влиятелни награди, измежду които " Икар " 2014 за драматургичен текст на Яна Борисова и " Аскеер " 2013 за поддържаща мъжка роля на Атанас Атанасов. След финалното втурване на завесата, актьорският каст ще се срещне още един път с публиката, за персонална среща с подписи.

Фестивалът на изкуствата Порт Прим Арт Фест е с основател, уредник Гранд Хотел и СПА Приморец със подпомагане на община Бургас. Събитията в границите на второто издание на културния конгрес включват литературни четения, кино прожекции, театрално зрелище " Хората от Оз “, концерт-спектакъл BG Vintage и изложения картини, арт съоръжения и пластики.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР