Събитията през последните месеци сочат, че ИД скоро ще престане

...
Събитията през последните месеци сочат, че ИД скоро ще престане
Коментари Харесай

Обръчът се затвори: Кога ИД ще бъде напълно разгромена?

Събитията през последните месеци сочат, че ИД скоро ще престане да съществува. Обръчът към терористите се затвори, твърди newinform. Ситуацията в Близкия Изток претърпя значително изменение. Сега радикалните ислямисти в района се оказаха в обръч от фронтове, сочи изданието Life.

На изток ИД е притисната от иракчаните, Мосул е съвсем високомерен.

Войската в Сирия обаче е в комплицирано състояние, защото с изключение на терористите на ИД, там работят и други групировки, враждебни на Дамаск.

От есента на предходната година в провинция Идлиб се събраха групировки с спорни ползи, постоянно ИД е сама против всички в междуособните сблъсквания. САА нанесе съкрушително проваляне на ИД край Хама.

Окончателно е освободен регионът към Палмира.

„ Сирийските демократични сили” благодарение на кюрдите стягат обръча към Ракка.

Въпреки съвсем всекидневните офанзиви обкръженият Дейр ез-Зор се държи трета година.

Ако се огледа картата на Сирия, силите на ИД са ситуирани в анклави, които са превземани поредно и се прочистват.

ИД е на път да бъде ликвидирана като псевдо-държава – столица, индустрия, финансова система. Нейните сили обаче няма да бъдат скоро дефинитивно премахнати. Западните специалисти обаче се безпокоят от оживели кафези, които непрекъснато ще се израждат в терористични метастази освен в Европа, само че и по целия свят. Преди всичко ще бъдат изумени демократичните страни поради съблюдаване на комплицирани процедури, куриозно е, че страните с властническо ръководство са по-устойчиви.

Съществуват два диаметрално разнообразни метода, които са обособени прекомерно условно: Първо, разтрошаване на надстроечните структури на халифата, а след тоав да се прочистят анклавите. Съществува обаче вероятността голям брой естремисти да се опитат да изоставен Сирия. Втори вид, метастазите да се почистват предпочитано, с цел да не могат терористите да се разбягат, а да бъдат избити.

Сега още е ясно къде е врагът. Затова специалистите не се радват на близкия завършек на ИД, тъй като тя и да бъде ликвидирана, това не значи, че е премахнат тероризмът. Засега не е отговорено безапелационно на главния въпрос: Какъв е генезисът за пораждане на тероризма като международен социалнополитически феномен, какво го подхранва, има ли едва място.

Редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР