Събитията през изминалата седмица са скандал, планиран за точно определен

...
Събитията през изминалата седмица са скандал, планиран за точно определен
Коментари Харесай

Везиева: Скандалът в консолидационната компания е пресметнат да съвпадне със съставянето на правителство

Събитията през миналата седмица са скандал, плануван за тъкмо избран миг. Такава е тезата на министърът на стопанската система Даниела Везиева, изразена пред Българска национална телевизия. На 29 ноември от Държавната консолидационна компания оповестиха, че единият от изпълнителните шефове - Ваня Караганева е освободена с решение на Съвета на шефовете. Като претекстове бяха посочени редица тежки нарушавания, а на съвещанието са участвали трима от петимата членове на съвета, всички те определени от държавното управление " Борисов 3 " - Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска. Последваха дни с разменени обвинявания - от Везиева и Караганева за нелегитимно съвещание, при което е взето решението, шефовете на консолидационната компания отвърнаха, че Караганева не е разбирала същината на работата си. От ГЕРБ се включиха интензивно, като повтаряха причините против Караганева, назначена в компанията от Кирил Петков, а развиха и сюжет за изборна операция.

" Това, което видях през последната седмица ми демонстрира, че сякаш съм била доста мека в решенията си, тъй като в този момент нямаше да сме очевидци на този скандал и то в сега, в който се сформира ново държавно управление. Този скандал е съгласно мен добре обмислен във времето по кое време да избухне ", сподели през днешния ден Везиева, която към този момент на два пъти изиска оставките на тримата членове на Съвета на шефовете.

" Покрай свадите значително хора схванаха какво е Държавната консолидационна компания и какви са нейните функционалности. Административен проблем по-скоро няма. От инспекциите, които сътрудниците направиха в интервала сред вторник и петък, всичко това, което се изнесе в медиите, се оказа не толкоз добре подплатено с фактология ", съобщи Везиева.

Министърът на стопанската система добави, че Ваня Караганева е била назначена законно на поста си и не е истина и че е подписан рамков контракт за милиони левов. За нея казусът е че някой не желае до промени остарелия модел на ръководство. Тя акцентира, че когато е станала министър на стопанската система, е била подготвена на разговор и съдействие с шефовете на компанията.

Везиева възприема разногласието като мотив да се върне остарелият модел на ръководство, да се " оплюва едно или друго комерсиално сдружение " и да се покрият раздадени милиони левове. Не се ангажира с мнение дали абсурдът е персонално ориентиран към Кирил Петков.

" Аз считам, че когато потегля да се прави една промяна, първата реакция е в администрацията и те са тези, които не желаят да трансформират метода си а работа. Всяка една промяна среща опозиция ", изясни Везиева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР