Събитията от последните дни дават доказателство, че българският политически живот

...
Събитията от последните дни дават доказателство, че българският политически живот
Коментари Харесай

Георги Киряков: Българският политически процес е вмирисан отвсякъде

„ Събитията от последните дни дават доказателство, че българският политически живот е претрупан със кавги, които нямат нищо общо с изборния развой, с демократичния развой, с демократичните институции “. Това сподели пред БНР политологът Георги Киряков. Според него се измислят мотиви, с цел да се избегне някакъв съответен значим за обществото спор.
„ Общото усещане е, че българският политически развой е провален и запарен отвред “. По думите му от това губи обществото и демокрацията в България.

По мотив идните локални избори политологът разяснява: „ В София кръгът се затвори на евентуалните вероятни кметове до две имена - на Йорданка Фандъкова и на Мая Манолова “.

Според Киряков никой от останалите претенденти в столицата няма да желае да влезе в тона на свадите.

Политологът предвижда, че дребните партии ще изгубят, тъй като те имат за цел да активизират електорати, които са отвън строго партийните, строго апаратните и строго административните.

Според него със свадите се разчита да се отвратят хората от политическия развой и да активизират хората, които по този начин или другояче ще гласоподават, само че няма да потърсят претендента, който ще реши проблемите на съответната община.

Политологът разяснява и митинга против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор и контрапротеста, в поддръжка на Гешев. „ Културата на контрапротеста е рискова за западните демокрации “, сподели Киряков.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР