Събитията около Васил Божков напредват в неприятна за властта посока.

...
Събитията около Васил Божков напредват в неприятна за властта посока.
Коментари Харесай

Има ли защо властта да се страхува от Божков и да натиска медиите. Паякът – част I

Събитията към Васил Божков напредват в неприятна за властта посока. Последната скица, която предприемачът пусна в мрежата напълно съответно демонстрира по какъв начин се е ползвал рекет и в последна сметка завладяване на хазартния му бизнес. Главен воин е финансовият гуру на кабинета Владислав Горанов. За следващ път.
Премиерът се появява мимолетно, - евентуално Божков загатва, че е знаел за рекета.

Важен персонаж е чешката компания SAZKA GRUP с към 7 млрд евро годишен оборот. Тя желала да закупи 51% от хазартния бизнес на Божков за над 1 млрд лв.. Горанов реагирал негативно и предложил Божков да трансферира безплатно бизнеса „ на посочен от нас индивид “. Това е избавителният вид. Ако Божков откаже – следва заличаване.

Всички в този момент се питат: Кой е въпросният индивид? В схемата е загатнат, само че не е назван поименно.

В изявление за бТВ на 8 май Божков декларира, че Делян Пеевски е назначил Иван Гешев за основен прокурор и се аргументира с това, че Пеевски е паякът, който стои в сянка и дърпа конците в страната. Много значим подробност, който съвсем никой – политици, анализатори и медии – не посмяха да разясняват. За ръководещите да не приказваме.

Още две думи за новата скица на Божков. След „ предлагането “ на Горанов да трансферира безплатно 51 на 100 от бизнеса си и получения отвод стартират светкавични инспекции от АДФИ и други контролни органи. Междувременно Горанов насочва ново предложение за увеличение на „ такса успокоение “, която би трябвало да заплаща Божков. След този напън финансовият министър пита: „ Сега към този момент подготвен ли си да прехвърлиш дяловете “. Получава отвод. Тогава прокуратурата удря компаниите на Божков. Приет е закон за одържавяване на хазартния бизнес.

Едно към едно същата матрица както против КТБ и Цветан Василев. Или прехвърляш бизнеса или те унищожаваме. Персонажите са разнообразни, само че главният – Пеевски – е и там, и тук в този момент. Странно ли ви се коства?

Не знаем дали всичко това е правилно. Но пъклен наподобява на схемите на Ндрангетата, разказани от Роберто Савиано. Дори неговите умопомрачителни истории в „ Гомор “ и „ Нула, нула, нула “ бледнеят като равнище пред българския „ модел “…

Ако приемем, че Божков е прав. Защото може и да не е. Все отново са му повдигнати 18 обвинявания и той пробва да се отбрани. Засегнатите обаче отхвърлят да разясняват тезите на обвинен. И отхвърлят, естествено.

Тук следва въпросът: Защо в случай че всичко, което приказва и разказва Божков е небивалица, множеството медии в страната са натискани да не разгласяват и разясняват разкритията му?

Някои от притежателите и издателите са заплашвани или им е намекнато, че ще останат без реклама, ще стартират инспекции (някъде са започнали), ще ги поемат ДАНС и прокуратурата и прочие Няма да признаят обществено, естествено, само че го споделят с ангажимента, че няма да бъдат представени.

Чували сме всевъзможни митове и легенди за Божков и неговия бизнес. Много хора са си построили мнение за него, най-вече на база клюки. Факт е обаче, че той е от предприемачите, които са съумели да оцелеят със заби и нокти, и да развият своите хрумвания и планове през тъмните пътища на прехода.

Не са малко обаче и подозренията за голяма корупция по върховете на политическия хайлайф. Горанов отдавна е основен воин в редица кавги, вонящи на корупция. Тежки подозрения има и за връзките и зависимостите му от Движение за права и свободи и Делян Пеевски.

Следват втори значим въпрос и подвъпрос: Ако приемем, че ръководещите са рекетирали Божков, с цел да трансферира бизнеса си на посочено от тях лице, същото лице рекетирало ли е ръководещите? С какво?

Започва началото на края на паяка. Политическият му вид у нас е по-страшен и от Бразилския скитащ паяк - убива даже да е взета противоотрова.

ВАЖНО! След три часа очаквайте продължение, което ще разкрие замисъла на „ паяка “ за бъдещето на Борисов, държавното управление и България. Не пропускайте – визира и вас!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР