Събитията доведоха до критика от републиканците и назначаването на специален

...
Събитията доведоха до критика от републиканците и назначаването на специален
Коментари Харесай

В дома на Джо Байдън са намерени още секретни документи

Събитията доведоха до рецензия от републиканците и назначението на специфичен прокурор. Самият президент съобщи, че спомага изцяло на следствието и че е убеден, че решението ще пристигна скоро.

Американското министерство на правораздаването е разкрило още засекретени документи в дома на президента Джо Байдън. Това е станало в петък, само че новината за претърсването бе оповестена късно в събота от юриста на президента. Някои от документите са от мандата на Байдън като вицепрезидент, а други от времето му на сенатор, предава БНР.

От изказване на Боб Бауър, представено от „ Вашингтон пост “ излиза наяве, че Министерството на правораздаването е иззело шест документа.

Министерството е получило цялостен достъп до резиденцията на Байдън в Уилмингтън, щата Делауер в продължение на малко повече от 12 часа в петък. На мястото са били представители както на Министерството на правораздаването, по този начин и на екипа на президента.

Според Бауър Байдън непринудено бързо е дал достъп като органите на правосъдната система са поискали претърсването да не бъде авансово оповестено и юристите на президента са се съгласили с това изискване.

По-рано юристи на Байдън са намерили в дома му други засекретени документи и са ги предали на Министерството на правораздаването.  Засекретени документи бяха открити и в някогашен офис на президента.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР