Събития, посветени на Апостола на свободата, се провеждат в учебните

...
Събития, посветени на Апостола на свободата, се провеждат в учебните
Коментари Харесай

150 години от гибелта на Васил Левски отбелязват в Божурово и Хитово

Събития, отдадени на Апостола на свободата, се организират в образователните заведения в селата Хитово и Божурово в седмицата в навечерието на 150 години от гибелта му.

Тематичните часове „ Потомци сме на Левски “, „ Апостоле, от теб се учим всички “, както и драматизацията на „ Апостола в приключение “ сложиха началото на деянията за патронния празник на Основно учебно заведение „ Васил Левски “ в село Божурово, който ще се организира на 17 февруари. Учениците вземат участие в състезанието за рисунка “Портрет на Васил Левски “, в направата на картички на тематика „ Левски през моите очи “. Състезание по калиграфия и основаване на есе „ Левски - обликът на нашата безкрайност “ се организират в часовете по български език и литература. Надпревара „ Лъвски скок “ е планувана в часовете по физическо образование и спорт.

Кулминацията на честването на патронния празник на 17 февруари ще събере някогашни учители и ученици на ОУ “Васил Левски “ в Божурово в 10.00 ч.

За 17 февруари е очакван и патронният празник на ОУ “Васил Левски “ в село Хитово, който ще стартира в 9.30 ч. За да се включат в националната самодейност за отбелязване на 150 години от гибелта на Апостола, в 12.00 ч. учениците ще четат стихове от творбата на Христо Ботев „ Обесването на Васил Левски “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР