Събития от мащаба на Интерски конгреса в Пампорово са изключителна

...
Събития от мащаба на Интерски конгреса в Пампорово са изключителна
Коментари Харесай

Ангелкова в Пампорово: Събития от подобен ранг популяризират качествата на дестинация България

Събития от мащаба на Интерски конгреса в Пампорово са изключителна опция да разпространяваме България като зимна дестинация, само че и като маршрут за целогодишен туризъм, в това число и за осъществяване на огромни настоятелен прояви. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред медиите преди старта на свeтовния конгрес.

Тя поздрави домакините за сполучливата му подготовка и за въведените нововъведения в базата на националния курорт, които да дават отговор на интернационалните условия. Така се основават още по-добри условия за привличане на туристи от по-висок клас и ние като институция ще поддържаме тези старания и отсега нататък, акцентира министърът.

Тя напомни, че поради мощната конкуренция сред страните в района е регистриран прочут спад в броя на непознатите туристи, посетили България през декември и януари, само че в това време за този интервал близо 426 хиляди туристи са отседнали в хотели с 4 и 5 звезди в страната, което е 9,4 на 100 растеж по отношение на двата месеца година по-рано. Това потвърждава резултата на политиката ни да предлагаме артикули и услуги на високо равнище, което носи още добавена стойност.



Само в Пампорово през декември 2018 година приходите от нощувки в местата за настаняване с 10 и повече кревати са с растеж 17,9 на 100 по отношение на декември 2017-а, акцентира министър Ангелкова.

Надявам се тази наклонност да се резервира и през лятото – да се осъществят повече нощувки в страната, което носи и повече изгоди за стопанската система. Министерството на туризма е сътрудник на конгреса и ще създадем всичко допустимо да популяризираме страната като маршрут освен за зимен и летен туризъм, само че и за четири сезона, през които да представяме културно-историческото си завещание, балнео- и СПА услугите, винопризводството, кулинарията. Поставяме акцент върху високата осведоменост за ски трасетата и за сигурността на туристите съгласно условията на профилираната разпоредба за сложността на пистите и активността на ски патрулите. Готови сме да насърчим използването на всички най-нови трендове за гарантиране безпроблемното престояване на нашите посетители, с цел да се върнат още веднъж у нас като туристи, сподели още тя.

Министърът посочи ролята на рекламата за България и курортите ѝ, която страната и бизнесът ще създадат по време на конгреса, само че обърна внимание и върху обществените планове в програмата му.



Министерството на туризма е измежду водещите сътрудници насъбитието и ще взе участие в разискването на всички елементи за поощряване устойчивото развите на туризма, застъпени в тактиката за бранша до 2030 година Важно е да представим почтено извоюваното домакинство в мощна конкуренция със Сочи и Леви. Следващите претенденти да одобряват конгреса са курорти от ранга на Кицбюел и още веднъж Леви, което потвърждава какъв брой значим е триумфът на Пампорово и България, заключи министър Ангелкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР