Събитието ще се проведе в Националния дворец на културата, а

...
Събитието ще се проведе в Националния дворец на културата, а
Коментари Харесай

Баумит обявява победителите във „Фасада на годината 2018-2019“ през ноември


Събитието ще се организира в Националния замък на културата, а професионално жури ще награди най-хубавите измежду финалистите

Професионално жури ще награди на тържествена гала спечелилите в състезанието на Баумит България „ Фасада на годината 2018-2019 “. Събитието ще се състои на 14 ноември 2019 година в Националния замък на културата в София, а на него ще участват почетни посетители от региона на архитектурата и строителство, както и представители на бизнеса.

Конкурсът на Баумит България „ Фасада на годината “ се провежда за 16-ти път. Той подчертава върху образните и естетически качества на архитектурните уреди и тяхното професионално осъществяване. Авторите на настоящи фасади подаваха кандидатурите си за присъединяване доникъде на септември. Отличителното в регламента на състезанието е, че всяка страна, в която Баумит участва, генерира автоматизирано присъединяване на 6-те фасади-победители от всяка категория в интернационалното съревнование Баумит Интернационал „ Life Challenge 66 “.

През октомври на заседателна сесия бяха оценени кандидатурите във „ Фасада на годината 2018-2019 “, като експертното жури бе в състав:

-арх. Светослав Станиславов, ръководител и член на интернационалното жури в интернационалния конкурс на Баумит „ Life Challenge “

-проф. доктор арх. Асен Писарски, декан на Архитектурния факултет при УАСГ

-проф. доктор арх. Тодор Булев, ръководител на Съюза на архитектите в България

-арх. Николай Баровски, изпълняващ длъжността ръководител на Камарата на архитектите в България

-инж. Илиян Терзиев, ръководител на Управителния съвет на Камара на строителите в България 

-Николай Бъчваров, шеф на Баумит България ЕООД

Категориите, в които ще се състезават най-хубавите български фасади са:

-„ Еднофамилни къщи /ново строителство/ “;

-„ Жилищни здания /ново строителство/ “;

-„ Нежилищни здания /ново строителство/ “;

-„ Термично саниране “;

-„ Реновиране на исторически здания “.

В обектите ще се търси най-хубавата композиция от изобретателно виждане на архитекта, качество на материалите и професионализъм при осъществяването. Първите 6 фасади, класирани във всяка категория, ще се състезават и в „ Баумит Life Challenge 66 “ дружно с фасади от още 26 страни, където ще се дефинират най-забележителните измежду тях.

Във всяка категория на състезанието „ Фасада на годината 2018-2019 “, журито ще дефинира първо, второ и трето място от финално определените 6 обекта, а според от позицията си, всеки победител ще получи почетна статуетка, грамота и парично заплащане.

„ Със 100-годишната история на компанията, участваме в доста изложби и състезания отвън България и следим непрестанно развиването на фасадите на всички места. Това, което мога да кажа за страната ни е, че би трябвало да има симбиоза сред всички институции и жители. Хората би трябвало да се научат да живеят в унисон и с съгласие със заобикалящата ги среда, а на архитектите – да им се даде опция да развиват въображението си “, разяснява господин Бъчваров.

„ Това е и повода след толкоз време да възродим още веднъж концепцията и самия конкурс в България. 102 са общо подадените кандидатури на обекти за изданието през 2018-2019 година. На 11 октомври бе съвещанието, на което нашето професионално жури след обстойна оценка избра спечелилите във всяка категория от състезанието и чакаме с неспокойствие да ги наградим на публична гала през ноември, на която чакаме над 600 посетители. “, добави той.

 

За „ Life Challenge 66 “

В миналото издание на Европейска фасада на годината 2018 участваха тъкмо 325 кандидатури от 27 страни, на чиито територии Баумит участва. Най-добрите измежду тях бяха определени и наградени в Братислава, Словакия. „ Life Challenge 66 “ за 2020 година ще се организира през юни във Валенсия, Испания.

В името на състезанието „ Life Challenge 66 “ е заложено главното изискване към участниците, а точно, че най-малко 66% от фасадната повърхност на кандидатурите би трябвало да бъде проектирана и изпълнена с материали Баумит. Отличените във всяка категория на интернационалното състезание си потеглят със сума от Евро 6.600, а огромният притежател на наградата „ Life Challenge 66 “ за 2020 година ще бъде заплатен със сумата от Евро 9 900.

 

За Баумит:

Баумит интернационал е основана през 1988 година Компанията е водещ производител на топлоизолационни системи в цяла Европа с над 40 млн. м 2 на година и на трето място по произвеждане на сухи строителни смеси. Групата участва и има дъщерни сдружения в 26 европейски страни. Баумит има 35 индустриални предприятия за сухи строителни смеси и 11 за пастообразни артикули. Служителите във всички предприятия наброяват 3350 души.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР