Събитието се организира в навечерието на 2 юни, когато отбелязваме

...
Събитието се организира в навечерието на 2 юни, когато отбелязваме
Коментари Харесай

Община Видин осигури безплатна прожекция на филма „Ботев”

Събитието се провежда в навечерието на 2 юни, когато означаваме Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България.

Нашумялата лента бе показана довечера в CineLux – Видин пред претъпкана зала. На прожекцията участваха режисьорът на кино лентата Максим Генчев, който е наш съгражданин, продуцентът и сценарист Десислава Ковачева, артистът Матей Генчев (изпълняващ една от основните роли) и други

Преди началото на кино лентата режисьорът поздрави публиката и изрази удовлетворението си, че хората са отделили от времето си, с цел да дойдат в киносалона. „ Виждам тук доста другари и родственици и за мен е постоянно огромно благополучие да се връщам във Видин ” – съобщи той.

Максим Генчев и Десислава Ковачева насочиха специфични благодарности към Община Видин и особено към кмета доктор Цветан Ценков за съдействието и опцията филмът „ Ботев ” да доближи до повече фенове и да притегли интереса на възпитаници и младежи.

Лентата наблюдава последните събития в живота на огромния български стихотворец и бунтовник Христо Ботев и демонстрира незнайни обстоятелства от биографията му. В ролята на Ботев е младият артист Деян Жеков, който пресъздава облика с ентусиазъм и майсторство, а физическата му аналогия с героя е впечатляваща.

По-голямата част от кино лентата е снимана в Калофер, а някои от сцените са изнесени в Козлодуй и средновековната цитадела „ Баба Вида “ във Видин.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР