Събитието се организира по покана на кмета Огнян Ценков, във

...
Събитието се организира по покана на кмета Огнян Ценков, във
Коментари Харесай

Община Видин представи капиталовата си програма при огромен интерес

Събитието се провежда по покана на кмета Огнян Ценков, по отношение на постъпили запитвания и проявения огромен интерес към идните действия на Община Видин – ремонт на улици и междублокови пространства. На срещата участваха регионалният шеф на Видин Албена Георгиева, заместник-областният шеф Лъчезар Попиванов, целият управителен екип на Общината, общински съветници, кметове и кметски наместници, жители.

Огнян Ценков направи послание към хората в препълнената зала на Общинския съвет: „ Обърнах се с покана към всички вас да проведем тази среща по отношение на уговорката, който поехме още при започване на мандата за транспарантно ръководство и деен разговор за разискване на всички значими въпроси, касаещи жителите на Община Видин. Изградихме взаимно доверие и работихме дружно, съгласно вашите потребности “. Огнян Ценков изясни, че съответният мотив за срещата е финансовата стратегия на Община Видин за 2019 година Тя включва 3 милиона лв. дотация, обезпечена с Решение на Министерски съвет (ПМС №315 от 19.12.2018 г.) и към 1 милион 170 хиляди лв., също средства от държавния бюджет за финансови разноски за 2019 година, както и действия от бюджет 2018, които ще стартират да се извършват, щом времето разреши. Той изрази задоволството си, че хората са откликнали на апела на управлението да подават молби, тъжби и заявки по отношение на съответните им стремежи за възстановяване на виталната среда. Ценков уточни, че на доста места не са осъществявани поправки и не са асфалтирани улици повече от 20-30 години. Включените в финансовата стратегия действия са съобразени с желанието на жителите и целият развой протича при цялостна бистрота. Идеята на срещата е в детайли да се показват обектите и средствата, които ще се изразходват за ремонтите и построяването.
Капиталовата стратегия бе показана в детайли от инж. Румен Лилов, шеф отдел „ Устройство на територията “. В залата имаше доста жители, които са подали заявки за желаните от тях поправки и които са планувани за реализиране. Те изрекоха своята признателност към декларираните планове от страна на кмета на Общината и управителния екип да работят в деен и открит разговор с жителите. По време на срещата имаше опция искащите също да подадат сигнали и заявки за потребността от ремонтни действия в кварталите или селищата, където живеят.

Областният шеф Албена Георгиева изрази своето задоволство от положителното съдействие сред локалната власт и жителите на Общината и поздрави кмета и управлението за положителните резултати.
„ За да осъществяваме всички заложени действия в финансовата стратегия е доста значимо да бъде признат бюджета за 2019 година “ – съобщи в края на срещата Огнян Ценков. Той насочи покана към жителите да участват на съвещанието на Общинския съвет на 31 януари и благодари на всички за дейната им позиция, като акцентира, че верният път е да бъдем обединени и дружно да реализираме задачите, без да ни разделят партийни разлики или нечии персонални упоритости.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР