Събитието не беше сбирка на партийци, а съвещание на акционерите.

...
Събитието не беше сбирка на партийци, а съвещание на акционерите.
Коментари Харесай

Григор Лилов: Компанията ”Бойко Борисов” АД пред фалит

Събитието не беше колекция на партийци, а заседание на акционерите. Защото всеки функционер на ГЕРБ е предприемач, наименовал се ”партиец ”.
Борисов можеше да произнесе словото си по националните малките екрани. Но искаше да види дали функционерите на ГЕРБ са с него и по тази причина свика този протест, наименуван претенциозно " конференция ".

Не знам какво е видял той. Аз видях, (доколкото мога да се доверя на камерите на bTV), че близо половината от присъстващите не ръкопляскаха изобщо. Не ръкопляскаха даже някои членове на държавното управление, че и двама вицепремиери.

Не видях и прояви на " всенародна любов " към вожда - възгласите " Бойко, Бойко " бяха напълно рехавички за сборище с подобен план и прозвучаха единствено веднъж.
И още: при тестът за реакция " аз още в този момент, на следващия ден съм подготвен да си подам оставката " не гръмна едно мощно и оглушително " не ".

Тази реакция за мен е естествена. Защото проявата, афиширана като Национална конференция на партия, в действителност беше незабавно акционерно заседание на дребните и междинни акциоери и облигационери в акционерното сдружение " Бойко Борисов " АД, свикано от Борда й.

Всеки партиен функционер в ГЕРБ е предприемач и това е скелета, гръбнака на образованието, нарекло се партия. Падне ли от властта ГЕРБ, и бизнесът им ще се посвие или ще замре. А може даже да бъде лишен, да почине изобщо - зависи какъв брой мъчително ще е рухването.

Eлекторат и партийци елементарно се въодушевяват с празни приказки, само че предприемачи (иначе наречени функционери) може да въодушевиш само с вероятността за доста позитивни счетоводни салда и добре напълнени банкови сметки.

Изпълнителният шеф - министър председателят, обезверено обещаваше, че неприятните данни за положението на компанията, която управлява, са краткосрочни и в никакъв случай няма да се стигне до банкрут. Публиката като цяло скептично го слушаше и от вежливост на места неенергично ръкопляскаше (значителна част от нея обаче изобщо не удари длани в длани)

И по тази причина босът на концерна ГЕРБ щеш не щеш не предложи решението - гласуваме " да " или " не " за сменяне на Моя благосклонност и нови, следващи промени в Борда.
Остави го за идващите дни и седмици, до момента в който се проясни дали ще се закрепят или с какъв брой ще падат котировките на акциите на националния с интернационално присъединяване тръст " Бойко Борисов " АД.

Събралите се на изключителното заседание акционери и облгационери също избраха да не натискат в този момент - съгласно веруюто в живота и бизнеса им " мъдро куче в мъгла не лае ".

Както постоянно до момента, мажоритарните притежатели (основните собственици) на пакетите акции избраха да останат анонимни в сянката на протичащото се.

Григор Лилов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР