Събитието има за цел да мобилизира глобалната мрежа от младежи

...
Събитието има за цел да мобилизира глобалната мрежа от младежи
Коментари Харесай

Мирен марш в цял свят за Декларацията за световен мир

Събитието има за цел да активизира световната мрежа от младежи и възрастни, които да разпространят културата на мира в разнообразни общности и да се борят за създаване на резистентен мир в световното общество.



Декларацията за международен мир е била оповестена в Сеул, Южна Корея на 25 май 2013 г в наличието на 30 000 младежи от разнообразни краища на света. Декларацията е оповестена от интернационалната мирна неправителствена организация „ Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light “ (HWPL) в съдействие с департамента за световни връзки на Обединените народи.



Ман Хий Лий, шеф на HWPL, деец от войната, разкри малко от бекграунда на оповестяването на декларацията. „ Не можем да желаеме мир и да продължаваме да се предизвикваме един различен, предизвиквайки спорове, поставяйки нашия народен интерес над останалите. Това единствено ще отнеме млади животи, ще ги пропилее във войната. Това не е наследството, което да оставим на бъдещите генерации. “



Декларацията обръща внимание на полезностите на споделените старания на всички членове на обществото, които работят като посланици на мира. Тазгодишното отбелязване на 25 май в Южна Корея е отдадено на „ Кампанията Мирно писмо “, която се организира от Международната младежка група за мир (IPYG), младежката организация на HWPL. Кампанията има за цел да насочи напъните на лица на високопоставени длъжности към основаване на кротичък свят, опазван от законите, основаващ се на полезности като съдействие, спокойно общуване и взаимно почитание.



Посланията за мир ще бъдат изпратени на високопоставени представители на държавни управления и интернационалните организации в 193 разнообразни страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР