Събитието е част от новите активности в рамките на Видински

...
Събитието е част от новите активности в рамките на Видински
Коментари Харесай

Община Видин организира форум на тема “Културният туризъм

Събитието е част от новите интензивности в границите на Видински панаир 2021 и се организира в залата на Епиграфския център. Идеята бе по време на форума да се заключи постигнатото все още във връзка с културния туризъм, да се показват разнообразни културно-исторически направления, да се разиска тяхното разпространение, както и да се обменят хрумвания.

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова поздрави участниците във форума, като изрази своето разбиране, че сходна самодейност е доста потребна. И добави, че всички са очевидци по какъв начин Видинският обичаен панаир може да бъде притегателна мощ за туристи от целия трансграничен район, които идват освен поради концертните стратегии, само че и поради комерсиалното ревю. След това тя пожела ползотворна и сполучлива среща.



По време на форума презентации направиха Славена Петрова – ръководител на Сдружение „ Видински фонд „ Читалища “, Лазаринка Андреева – ръководител на фондация „ Феникс 21 “, Евтим Стефанов – ръководител на съдружие „ Регионални партньорства за стабилно развиване “ и Център за авантюристичен туризъм, гр. Белоградчик и Николай Николов – специалист в границите на взаимния план на Симфониета – Видин и Филхармония – Олтения, Румъния „ Пътуване по музикални ноти – разпространение на естественото завещание и запаси и културно завещание на трансграничния район “.

Присъстващите бяха осведомени с осъществени планове, свързани с развиването на туризма, в партньорство със сръбски и румънски организации, с културно-исторически направления в района и други Дискутираха се нови благоприятни условия за привличане на туристи и превръщането на Видинския край в още по-привлекателна и атрактивна дестинация.

Още от ВИДИН:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР