Събитието DCIS, протекло тази сряда в централния офис на Intel

...
Събитието DCIS, протекло тази сряда в централния офис на Intel
Коментари Харесай

Въпреки оптимизма на Intel, цената на акциите пада

Събитието DCIS, протекло тази сряда в централния офис на Intel трябваше да въодушеви вложителите с грандиозните проекти на корпорацията в най-близко бъдеще. Но когато настъпи времето за задаване на въпроси и приемане на отговори, поканените експерти нападнаха корпорацията с въпроси. Те се интересуваха от тактиката на Intel за оцеляване в изискванията на прекомерно дългото закъснение на 10 нанометровия софтуерен развой.

Ръководителите на Intel от най-различен сан излъчваха убеденост по отношение на способността на компанията да се конкурира и при потреблението на 14 нанометров софтуерен развой. Но за финансовите аналитици тези доводи не бяха безапелационни. Експертите на Goldman Sachs даже предложиха на своите клиенти да продават акциите на Intel, като показаха, че тяхната действителна цена е с 12% по-ниска. Естествено, тази рецензия нямаше по какъв начин да не се отрази на динамичността в цените на акциите.

Финансовите специалисти показаха двата съществени рискови фактора, които понижават цената на акциите на Intel. Това е засилената конкуренция и проблемите с прихода . Специалистите са на мнение, че разноските по усвояването на 10 nm развой ще подкопаят стабилността на компанията.

Същите специалисти видяха евентуален растеж от към 10% в акциите на AMD.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР